duminică, 23 iunie 2024

Despre erezii - Ce sunt ereziile- Cine sunt ereticii

Cristi Negrici are dreptate 99% în ceea ce afirmă în prezentările sale  dar în ce privește sfârșitul bisericii instituționalizate și întoarcerea la biserica din case este doar o utopie. 
O fi fost biserica din case viabilă in primul secol în condițiile prigoanei autorităților romane dar în condițiile unei societăți moderne să stăm ascunși în "case- biserici" fără nume și fără doctrină este total nerealist și chiar autodistructiv.
 Ceea ce se întâmplă în prezent în bisericile de orice fel unde doctrina este pe primul loc și Scriptura este în plan secund inclusiv la neoprotestanți nu este creștinism ci un surogat de creștinism aici trebuie să fim de acord cu Negrici . Însă ceea ce ar trebui făcut nu este desfinițarea bisericilor din culte ci reformarea doctrinelor lor încât să fie în acord cu Scriptura iar dacă aceasta nu va fi posibil cel puțin cultele crestine să își ia angajamentul public că vor pune pe primul loc Scriptura iar doctrina cultului va fi pusă pe plan secund și subordonată Scripturii.
Vezi și  

Care este Biserica Creștină adevărată cea care are o formă institutionalizată sau cea fară cult ?




 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu