Modern worship


                                 


Pastorul Paul Washer   " Dacă vei folosi metode carnale ,fireşti ,lumeşti pentru a atrage oamenii  vei atrage oameni carnali, firesti ,lumeşti si atunci va trebui sa menţii ,să amplifici aceste metode carnale (muzica lumească ) pentru ai pastra pe aceştia în biserică" Joe Meyers, misionar baptist in Africa, scrie: "Conduceam pe drumurile junglei din Coasta de fildeş si aveam câţiva pastori africani in masină. Cu mine aveam nişte casete de la centru cu muzică creştină şi le-am pus sa asculte. Reacţia lor a fost promptă si violenta. Unul din ei m-a întrebat: "Vrei să spui că muzica asta se cântă în bisericile noastre din America?" La da-ul meu, baştinasul mi-a răspuns: "Oare vă daţi seama că voi chemaţi spiritele rele prin muzica asta?"

                              Christian Contemporany Music  Movement in USA 


"Pe parcursul anilor ’90 muzica rock a intrat cu pasi mari in locul de inchinare.
 Scott Thuma profesor de sociologie din S.U.A .in urma studiului sau  a descoperit ca peste 90% din biserici (protestante americane ) foloseau chitara electrica si tobele la toate sau la majoritatea serviciilor lor. Muzica rock a patruns in biserica si prin influentele carismatice ..... Multe dintre bisericile conservatoare care nu aveau vreo legatura cu aceste miscari au permis totusi muzicii rock sa-si faca loc in inchinare prin intermediul intalnirii tinerilor  tolerate de liderii bisericii....
Stim ce sa intamplat in pasul urmator .Pana in anul 2006 totul pare sa se fi dat peste cap.
Ceea ce odinioara era afara acum era inauntru .Minoritatea a dobandit statul de majoritate"


 "Un articol dintr-o publicatie cu caracter religios relata urmatoarele.: Intr-una dintre serviciile duminicale trecute la Willow Creek Comunity Church o formatie crestina de rock insotita de o trupa de dans de copii a zgudiut sala mare a bisericii in timp ce imaginile erau proiectate in direct pe cateva ecrane imense. Mii de “inchinatori” de la parter pana la mezanin si la balcon au dansat in picioare ,pe ritmul imprimat de un puternic sistem de sonorizare.
-    O studenta din statul Ilinois a declarat unui ziar local ca la Rock (o megabiserica locala) i sa oferit o libertate personala pe care biserica frecventata in mod regulat nu io putea da. “ Este fantastic sa te poti inchina in mod diferit” a spus fata de 19 ani ,” Acum te poti inchina oricum te simti liber sa o faci” .Poti sa si dansezi daca vrei”.
-MTV news relata  ca in 2005 (rockerul) Brian Welch planuia sa se lanseze intr-o cariera muzicala solo pentru a strange fonduri  pentru construirea de biserici rock & roll in toata America ."


Mărturii :

 "Am ramas socat sa intru intr-o dimineata in cladirea bisericii mele crestine reformate si sa vad masa pentru cina Domnului impinsa intr-un colt in spatele scenei, iar in locul ei un set de tobe  imediat sub cruce ,in timp ce in mijlocul scenei in faţă era un microfon ....Problema in opinia mea nu era modul de aranjare a scenei (pervers) ci mai degraba mesajul pe care il transmitea ,intentionat sau nu cu privire la valorile bisericii. si la persoana si lucrurile care statea in centru inchinarii. 
Altfel spus ,cine era Dumnezeul nostru ?
 Nu vreu sa parasesc biserica dar ma indoiesc ca m-asi putea inchina cu constiinta curata acolo, pe termen lung, daca nu se schimba ceva." 


 "In diminieata acesta tobele au sufocat practic restul muzicii .Ele sunt amplasate in spatele unui paravan de plexiglas, ceea ce inseamna ca sunt nevoiti sa dea volumul mai tare. Merg la biserica aceasta de cand ma stiu .Imi pare atat de rau ca adunarea lui Dumnezeu ( Assembley of God) si-a coborat standardele ca sa accepte o astfel de muzica .Sotul meu insa lucreaza pentru Gedeons si vorbeste in multe biserici de toate tipurile, si recunosc ca mi-e groaza cand trebuie sa merg impreuna cu el pentru ca muzica este foarte contemporana si acolo.Pur si simplu nu gasesc motivatia sa merg la serviciul de dumineca dupa-masa fiindca totul este contemporan.Am mers intr-o dupa amiaza pentru era sa se serveasca Cina Domnului ,numai ca aceasta a fost acompaniata de chitare si tobe."


 "Ar fi trebuit sa ne dam seama si sa plecam cand am vazut instrumentele de percutie pe scena insa nu stiu ce a fost in capul nostru ,ne-am gandit ca poate nu le vor folosi dimineata. Cand zgomotul asurzitor a inceput m-am intors catre sotul meu si i-am spus ca nu pot asista la asa ceva.Trebuia sa ies de acolo indiferent daca mai vedea cineva cu mine sau nu.Aceasta la pus intr-o situatie dificila pentru ca eram in vizita la cumnatul sau .El a privit inte copii nostrii (in varsta de 15,17 si 19 ani) si si-au dat seama ca erau vizibil tulburati. In timp ce ieseam din biserica o femeie a alergat dupa noi si ne-a intrebat ce sa intamplat.
Sotul meu stapan pe sine dar foarte decis  ,ia explicat ca ceea ce se intampla in cladirea aceea nu este pe placul Dumnezeului nostru ."


 Liderul Women's Missionary Union a prezentat un material video care punea accentul pe faptul ca raiul este cea mai mare petrecere rock ,dupa care a interpretat ea insasi niste piese zgomotoase si haotice ca sa le arate femeilor cat de minunat va fi raiul .Dupa intalnire una dintre femei sa apropiat de ia in particular si ia spus ca in opinia ei cerul nu va fi ca o petrecere rock ,la care liderul ia raspuns " Tu ai parerea ta iar eu o am pe a mea ,chiar crezi ca vom fi niste ingeri cu aripi care vor zbura si vor canta fara incetare din harfe ? " 
 "Nu" a raspuns ea, "cred insa ceea ce spune biblia despre cer "., "Ei bine daca nu-ti place nu te uita"  ia raspuns liderul in timp ce pleca.In seara aceea de miercuri filmul a fost prezentat inaintea intregii biserici .
 (Membra intr-o biserica din Conventia baptista de sud).

 Fragmente din cartea "Evaghelia pe muzica rock " de  Dan. Lucarini si  John Blanchard

sursa: http://muzica-crestina-net.blogspot.comMuzica creştină contemporană doreşte să realizeze punţi cu lumea ,fiind  o combinaţie de creştinism şi lumesc . Adepţii acceptă orice stil muzică ,de la pop la rock ,chiar daca este ştiut muzica rock a fost creată iniţial de un satanist Allister Crowley ,iar muzica pop, blues etc. este la origini muzică de dans .

https://www.youtube.com/watch?v=Z0CiHUup2Ho
     
Trupa de muzica rock "creştină" STRYPER :  Rugaciunea de la începutul concertului (......)
                     
                                                  

                                                                        
                                                                                    
                                      Aceiaşi STRYPER în concert    (aparenţele înşeală)              
                                                     


                                                                
                                               

_____________________________________________________________________________

Biserica Evanghelica Persecuta!?!?

Introducere:


Citatul scandalos de mai jos, face parte din eseul lui Cristian Barbosu. Autoarea paragrafului citat este Kirstin V.G. Reitsma, o femeie cu spirit rebel care lucreaza la colegiul Calvin.


„O ultimă formă de persecuţie vine chiar din interiorul bisericii evanghelice. Este promovată de pastori, lideri religioşi, şi tipologii tradiţionale care confundă forma cu funcţia. Forma în care ea există de obicei este impunerea unui cod de ţinută creştinilor, cântarea unor anume imnuri, participarea la anume servicii religioase săptămânal.  Este o formă înşelătoare de legalism, care nu e altceva decât persecuţie.  Astfel de lideri şi tipuri de „biserici” îi constrâng pe tinerii care vor să-l găsească pe Hristos să respingă Evanghelia  – greşind, cu siguranţă – deoarece ea este prea bine identificată cu formele arhaice ale trecutului  (care nu mai sunt aplicabile în prezent) şi cu cei ce le promovează. Asemenea pastori şi lideri religioşi nu îi eliberează pe oameni, ci îi controlează, împreună cu bugetele lor, şi clădirile.  Am observat asta în fiecare ţară, dar în special în Ungaria, România, Rusia şi  Ukraina.” (p. 22) 


Paragraful de mai sus este o expresie a fundamentalismului libertin. Este de necrezut ca imnurile bisericii si decenta sunt vazute ca persecutie. Totusi este de crezut, pentru ca numai  asemenea fiinte rebele incearca sa incrimineze sfintenia practica numind-o persecutie sau legalism.

De fapt, acesta este si strategia de baza a lui Cristian Barbosu in eseul pe care il vom analiza, si anume, el numeste “legalism”, “subcultura evanghelica”, si “mentalitate de ghettou” tot ce tine de sfintenia practica in viata de biserica. Pornind de aici, Barbosu scrie un intreg eseu bazat pe o falsa premiza, si cum vom vedea mai departe, si pe o hermeneutica gresita. Hermeneutica se ocupa cu stiinta interpretarii textului, fie secular, fie religios.

Deci care este eseul lui Barbosu? Titlul lucrarii lui este: Legalismul- Sincrestism din Interior .

Eseul “Legalismul-Sincretism din Interior” este filozofia de baza a bisericii Metanoia din Arad, cat si al modului cum Barbosu abordeaza evanghelicii romani si din europa de est.


Problemele eseului lui Barbosu

Sunt multiple probleme in lucrarea lui Barbosu, dar ma voi opri doar la trei mai importante.
1. Barbosu numeste sfintenia practica “legalism”
2. Barbosu foloseste o interpretare a textului eronata in timp ce acuza pe multi pastori romani ca au o hermeneutica/interpretare inexistenta
3. Barbosu s-a maturizat intru-n mediu evanghelic compromisBarbosu numeste sfintenia practica “legalism”


Iata un set de practici de sfintenie pe care el le numeste “reguli legaliste”, si pe care el le citeaza in eseul lui la pagina 3.

• Purtarea  acoperitoarei pentru cap  – 1 Cor. 11 (pălării, eşarfe, cordeluţe,  sau  clasicul  batic)

• Interzicerea bijuteriilor – 1Pet. 3:3, 1Tim. 2:9

• Abstinenţă totală faţă de tutun – 1 Cor. 6:12

• Abstinenţă totală faţă de alcool – Rom. 14:21

• Ascultarea sau interpretarea muzicii creştine contemporane (implicând tobe, ghitară electrică, etc.) Efes.5:19

• Interzicerea părului lung la bărbaţi – 1 Cor. 11:14

• Interzicerea pantalonilor la femei – Deut. 22:5

• Interzicerea oricăror mişcări  (în ritm) ale picioarelor, mâinilor sau a corpului în biserică atunci când se cântă muzică – dansul fiind interzis – Ecles. 5:1

• Femeile nu au voie să participe la Masa Domnului atunci când sunt la menstruaţie – Lev. 15-19-33

• Sunt interzise zâmbetul sau glumele de la amvon –  Biblia nu menţionează că Isus ar fi zâmbit vreodată; de asemenea în 2 Cor.7:9

• Predicatorii trebuie să poarte sacou şi cravată atunci când sunt la amvon. Exod 39  


Comentariul meu:
Deci in biserica credinciosii se pot misca in ritm de dans, in acord cu libertatile lui Barbosu. Eu nu stiu ca bisericile din Romania sa interzica anumite lucruri. Sunt convins ca in multe biserici Baptiste si nu numai, pastorii si comitetul atentioneaza, descurajeaza manifestari lumesti. Restul afirmatilor de mai sus sunt in mod special exagerate pentru a pune intr-o lumina proasta evanghelicii Romani.

Iata alt set de acuzatii aduse evanghelicilor la pagina 9:


• Aşezarea membrilor în biserică – bărbaţii pe o parte, femeile pe cealaltă.
• Muzica în biserică – există instrumente bisericeşti şi instrumente lumeşti: instrumentele bisericeşti (instrumentele de suflat/cele de aramă, mandoline, viori, orga şi pianul) iar instrumentele lumeşti (ghitara – clasică, electrică, bas – tobele, tamburinele, acordeonul).  în general se consideră că au origini voodoo sau  satanice.
• Ritmul în biserică: ritmul sacru, acceptat (marşul, valsul, stilul gospel, country, muzica populară germană, romanţa, canţoneta); ritmul lumesc (în special cele sincopate).
• Stilul de interpretare vocală: fără ridicări ale mâinilor în timpul cântării (considerat carismatic!), fără mişcări (dans!), fără expresivitate, sau cât mai puţină (nu se doreşte spectacol sau performanţă!).
• Stilul de îmbrăcăminte: cel care vorbeşte de la amvon trebuie să poarte costum şi cravată indiferent de temperatura de afară sau de contextul social.Comentariul meu: Da, bateriile de tobe si muzica sincopata are origine voodoo si satanica (Inside Rock Music). Barbosu stie asta insa ignora documentarile specialistilor. Profesorul si dirijorul Daniel Stauceanu a tinut numeroase seminarii in privinta aceasta. II recomand lui Barbosu sa ia legatura cu Alex si Alina Marineac de la biserica Sfanta Treime din Bucuresti si il vor documenta adecvat. Din nou, Barbosu sustine miscari de dans in biserica in punctele de mai sus.

Alte afirmatii acuzatoare la adresa bisericilor evanghelice, la paginile 4-5:


Credinţa şi practica baptistă este rezultatul a trei mişcări conservatoare: (1) Baptiştii germani  (pietişti); (2) baptiştii români, emigranţi din Ungaria, şi (3) anabaptiştii, bine cunoscuţi pentru codul lor etic extrem de riguros (Stănculescu 2002, 144). 
În ciuda faptului că situaţia s-a schimbat în ceea ce priveşte pregătirea academică, şi mult mai mulţi lucrători creştini beneficiază astăzi de o pregătire teologică obţinută în urma frecventării unor cursuri de seminar, accentul pe tradiţiile bisericii „aşa cum le-a moştenit de la părinţii noştri” este deosebit de puternic printre lucrătorii creştini. (p. 5-6)


Comentariul meu:
Credinta si practica baptista mostenita de la pietisti, romani din Ungaria si anabaptisti si-a dovedit validitatea pe timp de secole pentru ca este bazat pe Scriptura. Asa ca ce am mostenit de la parintii nostrii este valabil si astazi, si apreciem pe acei pastori tineri care practica o traditie Scripturistica.1 Cor. 7:20 „Fiecare să rămână în chemarea în care era când a fost chemat.” Versetul este folosit pentru a justifica refuzul de a schimba tradiţiile învechite, obiceiuri personale sau stilul de închinare. Fiecare este chemat „să rămână” în starea/în tradiţia în care era când s-a convertit.

1 Cor. 11:2 „Vă laud că în toate privinţele…ţineţi învăţăturile întocmai cum vi le-am dat.” Acest verset se foloseşte pentru a susţine tradiţiile şi pentru a respinge pe oricine care ar îndrăzni să chestioneze sau să schimbe asemenea tradiţii  (p. 7)

Comentariul meu: Barbosu este pornit intr-o cruciada impotriva sfinteniei practice si a traditilor Scripturistice din bisericile evanghelice din Romania. El vrea sa schimbe stilul de inchinare, sa se treaca de la imnuri la muzica lumeasca adusa de el si de altii din occident.


„Şi pocăiţii sunt ostili celor care le prezintă evanghelia.  De fapt, ei pot fi chiar mai refractari ca şi ortodocşii, din pricina legalismului” (Prochau 2001), a spus un străin care a lucrat cu evanghelia în România. În unele cazuri, este adevărat. Eu, însumi, cunosc mulţi necredincioşi care nu vor să aibă nimic de-a face cu bisericile evanghelice deoarece ei le percep ca ghetto-uri spirituale care impun celor care le aparţin un jug împovărător. Mentalitatea de ghetto-ul este prezentată ca „separare biblică” şi justificat cu pasaje scripturale cum ar fi  2 Cor.6:17 şi 1 Ioan 2:15.  

 Deşi sunt de acord că „prietenia lumii este vrăjmăşie cu Dumnezeu” (Iacov 4:4), sunt alarmat de reacţia negativă a societăţii faţă de biserica evanghelică, şi asta nu din pricina lui Hristos, ci a regulilor ei legaliste. (p. 12)Comentariul meu: Barbosu da trei referinte Biblice in paragrafele de mai sus, care de fapt il dovedesc gresit pe el. Iata cum el jigneste comunitatea sfintilor acuzandu-i de “mentalitate de ghettou”. De fapt, el se ridica impotriva Cuvantului scris a lui Dumnezeu.

Ieşiţi din mijlocul lor, şi despărţiţi-vă de ei, zice Domnul; nu vă atingeţi de ce este necurat, şi vă voi primi. (2 Cor 6:17)

Nu iubiţi lumea, nici lucrurile din lume. Dacă iubeşte cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în El. (1 Ioan 2:15)

Suflete prea curvare! Nu ştiţi că prietenia lumii este vrăjmăşie cu Dumnezeu? Aşa că cine vrea să fie prieten cu lumea se face vrăjmaş cu Dumnezeu. (Iacov 4:4)

Barbosu foloseste o interpretare a textului eronata in timp ce acuza pe multi pastori romani ca au o hermeneutica/interpretare inexistenta

Acest anume tip de legalism are tendinţa de a schimba perspectiva de raportare a bisericii de  la convertirea cristologică înspre o convertire culturală/eclesială; de la un Legământ cu Domnul şi Mântuitorul nostru în baza harului (mântuirea prin har), înspre un legământ impus prin lege faţă de un cod nescris eclesial/bisericesc; de la predicarea Evangheliei mântuitoare la predicarea unui set de reguli necesare în vederea mântuirii. Căutătorul, în speţă creştinul, ajunge să creadă că, teoretic, mântuirea sa este „prin har, prin credinţă”, dar, practic, că a fost obţinută în urma faptelor sale de supunere faţă de codul strict etic şi religios, centrat pe aspecte care ţin de exterior, cod pe care biserica îl învaţă, şi  uneori chiar îl impune. De aici derivă pericolul, datorită implicaţiilor sale soteriologice extrem de serioase. (p. 2)Comentariul meu: Teza lui Barbosu este ca, indirect, multe biserici evanghelice din Romania predica mantuirea prin fapte. El pune cuvinte in gura pastorilor si predicatorilor si creaza un scenariu fals ca sa poata sa isi sustina activitatea de “reforma” a evanghelicilor romani.

Barbosu, ca sa isi sustina teza enuntata mai sus ca evanghelcii din Romania predica mantuirea prin fapte, recurge la o interpretare eronata a doua texte din Scriptura. La pagina 10 din eseul lui, el incearca sa suprapuna doctrina expusa de Pavel in epistola catre Galateni, peste realitatea diferita a bisericilor din Romania. Celor din Galatia l-i se spunea de catre iudaizanti, ca adevaratii crestini, trebuie sa fie taiati imprejur si sa tina legea, asa cum faceau cei de la Ierusalim. Situatia din Romania e cu totul diferita. Nu se cere evanghelicilor sa se taie imprejur sau sa tina legea lui Moise, ci sa traiasca o viata sfanta intru-n mod practic pe care Barbosu o numeste “legalism”. Explicatia lui Barbosu din Galateni este o incalceala intreaga, cu o hermeneutica eronata si aplicatii gresite.

Bisericile din Romania in marea majoritate au explicat membrilor lor ca o mantuire autentica este reflectata de felul de viata, dragostea fata de Cuvant si de frati, si felul de imbracaminte. Lui Barbosu ii este oroare de fapte practice vazute in exterior, dar iata ce spune Domnul Cristos si apostolii: Nu orişicine-Mi zice: ,Doamne, Doamne!’ va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri. (Matei 7:21)  Copilaşilor, nimeni să nu vă înşele! Cine trăieşte în neprihănire, este neprihănit, cum El însuş este neprihănit. (1 Ioan 3:7)  Arată-mi credinţa ta fără fapte, şi eu îţi voi arăta credinţa mea din faptele mele…. După cum trupul fără duh este mort, tot aşa şi credinţa fără fapte este moartă. (Iacov 2:18,26)

Un alt pasaji in care hermeneutica lui Barbosu este si mai grava, este acesta:


Şi totuşi este şocant când asemenea cuvinte sunt folosite pentru a descrie înţelesul convertirii, pe care cei necredincioşi o înţeleg ca o decizie voită de a te alătura unui grup ce ţine de o sectă caracterizată de reguli şi reglementări, şi nu de Hristos! Pavel i-a condamnat pe evreii legalişti ai timpului său, afirmând: „din pricina voastră este hulit Numele lui Dumnezeu între Neamuri” (Rom. 2:24). (p. 12)Comentariul meu: Reguli si reglementari au nu numai evanghelicii pe care Barbosu ii numeste “secta” ci si Metanoia are regulile ei foarte precise. Abordarea lui este simplista si acuzatile care le aduce se aplica in mare masura si bisericilor Metanoia.

In ce priveste versetul din Romani 2:24 ca suport la idea din paragraful de deasupra, marturisesc ca asemenea interpretare/hermeneutica falsa n-am intalnit pana acum. Iata contextul mai larg de la Romani 2:24.

Tu deci, care înveţi pe alţii, pe tine însuţi nu te înveţi? Tu, care propovăduieşti: ,,Să nu furi,“ furi? Tu care zici: ,,Să nu preacurveşti,“ preacurveşti? Tu, căruia ţi -e scîrbă de idoli, le jăfuieşti templele? Tu, care te făleşti cu Legea, necinsteşti pe Dumnezeu prin călcarea acestei Legi? Căci ,,din pricina voastră este hulit Numele lui Dumnezeu între Neamuri“, după cum este scris. (Romani 2:21-24)

Neamurile huleau numele lui Dumnezeu nu pentru ca evreii aveau reguli de etica, ci pentru ca propavaduiau una si traiau alta.

La momentul cand Barbosu a scris acest eseu, avea deja un masterat in teologie de la Dallas Theological Seminary. Nu putem blama scoala aceasta. Raspunsul il avem la urmatorul punct.

Barbosu s-a maturizat intru-n mediu evanghelic compromis
Aici la acest punct ii acord lui Cristian Barbosu o multime de circumstante atenuante. A venit in America si a facut scoala la Moody Bible Institute si trebuie sa recunoastem ca este o scoala mare si impresioneaza prin traditia ei. Totusi institutul Moody, la vremea cand Barbosu a inceput scoala, era deja afectat de muzica rock si un crestinism lumesc. Mai departe nici studiile la Dallas Theological Seminary nu i-au oferit lui Barbosu o perspectiva diferita, chiar daca academic este una dintre cele mai bune scoli.
Nu numai scoliile pe care le-a facut Barbosu in America nu i-au oferit un exemplu, dar majoritatea bisericilor evanghelice de aici sunt “contemporane”, adica lumesti. Barbosu stia prea putin despre istoria culturii Americane si era prea interesat de succesul in lucrare cu care a fost indoctrinat in aceste scoli. Pe un drum asemanator am trecut si eu, numai ca Dumnezeu m-a trecut prin incercari severe, determinandu-ma sa numai privesc la profesorii de teologie si pastorii din America ca la dumnezei. Am fost martor la declinul unor evanghelici din America cunoscuti la nivel national, si a trebuit sa recunosc etica sanatoasa evanghelica a crestinismului romanesc.
Chiar daca am scris ferm despre Barbosu si lucrarea lui, si chiar daca el m-a acuzat pe nedrept in diferite feluri pe site-ul bisericii Metanoia Arad, vreau sa spun inaintea Domnului si inaintea oamenilor ca nu am nici un resentiment fata de el, si ca ma rog pentru luminarea lui. Peste cateva zile am sa public raspunsul lui Barbosu la prima mea postare despre Metanoia, dar am sa am cateva comentarii de facut.

 https://ioan8.wordpress.com/2012/05/25/biserica-evanghelica-persecuta/


Tot referitor la  noile  doctrine neoliberale ,carismatice aparute in  S.U.A  este vorba si in cartea 

"Cresterea Bisericii sau seducerea Bisericii  " de  Rudolf Ebertshäuser


http://www.edituraagape.ro/products_pictures/C94ma.jpg                                                                             
Mişcarea modernă de creştere a bisericii, pornită din Statele Unite, influenţează tot mai mult şi România prin „Willow Creek“ (summit-uri globale de conducere, ţinute în mai multe oraşe mari din ţară) şi printr-o serie de cărţi şi conferinţe. Mulţi creştini speră că această mişcare va avea ca urmare o înnoire şi o transformare a bisericilor evanghelice. Prin folosirea „ospitalităţii“, se speră că vor fi atraşi şi atinşi cei străini sau înstrăinaţi de biserică. Dar oare învăţăturile şi metodele folosite de această mişcare sunt cu adevărat bazate pe Biblie? Cartea de faţă analizează mişcarea de creştere a bisericii şi mai ales influentul bestseller al lui Rick Warren „Viaţa condusă de scopuri“ pe baza învăţăturii biblice şi arată în ce puncte se abat ele de la ea.


Explicaţii privind învăţăturile şi metodele greşite promovate de Rick Warren, Bill Hybels şi Mişcarea de creştere a Bisericii de origine americană.


Cartea este impartita in 3 sectiuni: 
 Partea I se ocupa cu originile miscarii de crestere a bisericii (date istorice, promotori), cat si cu doctrinele si practicile acestei miscati. Vei afla (cu uimire, probabil – ca mine) unde isi au originile teorii care sunt tot mai des vechiculate prin cercurile crestine: nu trebuie sa fim legalisti, nu trebuie sa punem atatea conditii oamenilor, daca nu ar fi impuse atatea conditii ar veni mai multi in biserica, toti oamenii sunt impacati cu EL, suntem sfinti (dar nu constientizam), EL este dragoste (deci, nu pedepseste). 

Cartea este impartita in 3 sectiuni: * Partea I se ocupa cu originile miscarii de crestere a bisericii (date istorice, promotori), cat si cu doctrinele si practicile acestei miscati. Vei afla (cu uimire, probabil – ca mine) unde isi au originile teorii care sunt tot mai des vechiculate prin cercurile crestine: nu trebuie sa fim legalisti, nu trebuie sa punem atatea conditii oamenilor, daca nu ar fi impuse atatea conditii ar veni mai multi in biserica, toti oamenii sunt impacati cu EL, suntem sfinti (dar nu constientizam), EL este dragoste (deci, nu pedepseste). * Partea II demasca scopurile cartii „Viata condusa de scopuri” scrisa de Rick Warren si metodele folosite de el pentru inserarea neadevarurilor printre adevaruri, pe de o parte. Cateva din acestea: evanghelia pozitiva (nu spui oamenilor ca sunt pacatosi), citarea versetelor din foarte multe traduceri moderne denaturate, inserare a unor citate din autori catolici si New Age, etc. Iar pe de alta parte, pune in discutie persoana in sine. Cateva lucruri pe care proababil nu le stiai despre Rick Warren: – a fost scolit de Robert Shuller, promotorul principal al miscarii de crestere a bisericii. – are colaboratori printre adeptii New Age si chiar din mediile oculte, ezoterice. – a cantat in fata a 30000 de oameni cantecul drogurilor „Purple Haze”, compus de Jimi Hendrix – in ’97 peste 80 de pastori homosexuali si lesbiene au participat la cursurile lui Rick Warren Si multe altele… Ei, bine, nu le stiam pe acestea cand am citit cartea „Viata condusa de scopuri”. De aceea zic, aceasta sectiune a cartii este un ‘must read’ pentru cei care au citit cartea lui Warren. * Partea III reprezinta cateva indemnuri si incurajari aduse de autor. In fiecare era, oricat de apostaziata a fost, EL a avut o ramasita credincioasa. Si are si azi. (AlexB). Citeste mai mult:
Cartea este impartita in 3 sectiuni: * Partea I se ocupa cu originile miscarii de crestere a bisericii (date istorice, promotori), cat si cu doctrinele si practicile acestei miscati. Vei afla (cu uimire, probabil – ca mine) unde isi au originile teorii care sunt tot mai des vechiculate prin cercurile crestine: nu trebuie sa fim legalisti, nu trebuie sa punem atatea conditii oamenilor, daca nu ar fi impuse atatea conditii ar veni mai multi in biserica, toti oamenii sunt impacati cu EL, suntem sfinti (dar nu constientizam), EL este dragoste (deci, nu pedepseste). * Partea II demasca scopurile cartii „Viata condusa de scopuri” scrisa de Rick Warren si metodele folosite de el pentru inserarea neadevarurilor printre adevaruri, pe de o parte. Cateva din acestea: evanghelia pozitiva (nu spui oamenilor ca sunt pacatosi), citarea versetelor din foarte multe traduceri moderne denaturate, inserare a unor citate din autori catolici si New Age, etc. Iar pe de alta parte, pune in discutie persoana in sine. Cateva lucruri pe care proababil nu le stiai despre Rick Warren: – a fost scolit de Robert Shuller, promotorul principal al miscarii de crestere a bisericii. – are colaboratori printre adeptii New Age si chiar din mediile oculte, ezoterice. – a cantat in fata a 30000 de oameni cantecul drogurilor „Purple Haze”, compus de Jimi Hendrix – in ’97 peste 80 de pastori homosexuali si lesbiene au participat la cursurile lui Rick Warren Si multe altele… Ei, bine, nu le stiam pe acestea cand am citit cartea „Viata condusa de scopuri”. De aceea zic, aceasta sectiune a cartii este un ‘must read’ pentru cei care au citit cartea lui Warren. * Partea III reprezinta cateva indemnuri si incurajari aduse de autor. In fiecare era, oricat de apostaziata a fost, EL a avut o ramasita credincioasa. Si are si azi. (AlexB). Citeste mai mult:
Cartea este impartita in 3 sectiuni: * Partea I se ocupa cu originile miscarii de crestere a bisericii (date istorice, promotori), cat si cu doctrinele si practicile acestei miscati. Vei afla (cu uimire, probabil – ca mine) unde isi au originile teorii care sunt tot mai des vechiculate prin cercurile crestine: nu trebuie sa fim legalisti, nu trebuie sa punem atatea conditii oamenilor, daca nu ar fi impuse atatea conditii ar veni mai multi in biserica, toti oamenii sunt impacati cu EL, suntem sfinti (dar nu constientizam), EL este dragoste (deci, nu pedepseste). * Partea II demasca scopurile cartii „Viata condusa de scopuri” scrisa de Rick Warren si metodele folosite de el pentru inserarea neadevarurilor printre adevaruri, pe de o parte. Cateva din acestea: evanghelia pozitiva (nu spui oamenilor ca sunt pacatosi), citarea versetelor din foarte multe traduceri moderne denaturate, inserare a unor citate din autori catolici si New Age, etc. Iar pe de alta parte, pune in discutie persoana in sine. Cateva lucruri pe care proababil nu le stiai despre Rick Warren: – a fost scolit de Robert Shuller, promotorul principal al miscarii de crestere a bisericii. – are colaboratori printre adeptii New Age si chiar din mediile oculte, ezoterice. – a cantat in fata a 30000 de oameni cantecul drogurilor „Purple Haze”, compus de Jimi Hendrix – in ’97 peste 80 de pastori homosexuali si lesbiene au participat la cursurile lui Rick Warren Si multe altele… Ei, bine, nu le stiam pe acestea cand am citit cartea „Viata condusa de scopuri”. De aceea zic, aceasta sectiune a cartii este un ‘must read’ pentru cei care au citit cartea lui Warren. * Partea III reprezinta cateva indemnuri si incurajari aduse de autor. In fiecare era, oricat de apostaziata a fost, EL a avut o ramasita credincioasa. Si are si azi. (AlexB). Citeste mai mult:
Cartea este impartita in 3 sectiuni: * Partea I se ocupa cu originile miscarii de crestere a bisericii (date istorice, promotori), cat si cu doctrinele si practicile acestei miscati. Vei afla (cu uimire, probabil – ca mine) unde isi au originile teorii care sunt tot mai des vechiculate prin cercurile crestine: nu trebuie sa fim legalisti, nu trebuie sa punem atatea conditii oamenilor, daca nu ar fi impuse atatea conditii ar veni mai multi in biserica, toti oamenii sunt impacati cu EL, suntem sfinti (dar nu constientizam), EL este dragoste (deci, nu pedepseste). * Partea II demasca scopurile cartii „Viata condusa de scopuri” scrisa de Rick Warren si metodele folosite de el pentru inserarea neadevarurilor printre adevaruri, pe de o parte. Cateva din acestea: evanghelia pozitiva (nu spui oamenilor ca sunt pacatosi), citarea versetelor din foarte multe traduceri moderne denaturate, inserare a unor citate din autori catolici si New Age, etc. Iar pe de alta parte, pune in discutie persoana in sine. Cateva lucruri pe care proababil nu le stiai despre Rick Warren: – a fost scolit de Robert Shuller, promotorul principal al miscarii de crestere a bisericii. – are colaboratori printre adeptii New Age si chiar din mediile oculte, ezoterice. – a cantat in fata a 30000 de oameni cantecul drogurilor „Purple Haze”, compus de Jimi Hendrix – in ’97 peste 80 de pastori homosexuali si lesbiene au participat la cursurile lui Rick Warren Si multe altele… Ei, bine, nu le stiam pe acestea cand am citit cartea „Viata condusa de scopuri”. De aceea zic, aceasta sectiune a cartii este un ‘must read’ pentru cei care au citit cartea lui Warren. * Partea III reprezinta cateva indemnuri si incurajari aduse de autor. In fiecare era, oricat de apostaziata a fost, EL a avut o ramasita credincioasa. Si are si azi. (AlexB). Citeste mai mult:
Cartea este impartita in 3 sectiuni: * Partea I se ocupa cu originile miscarii de crestere a bisericii (date istorice, promotori), cat si cu doctrinele si practicile acestei miscati. Vei afla (cu uimire, probabil – ca mine) unde isi au originile teorii care sunt tot mai des vechiculate prin cercurile crestine: nu trebuie sa fim legalisti, nu trebuie sa punem atatea conditii oamenilor, daca nu ar fi impuse atatea conditii ar veni mai multi in biserica, toti oamenii sunt impacati cu EL, suntem sfinti (dar nu constientizam), EL este dragoste (deci, nu pedepseste). * Partea II demasca scopurile cartii „Viata condusa de scopuri” scrisa de Rick Warren si metodele folosite de el pentru inserarea neadevarurilor printre adevaruri, pe de o parte. Cateva din acestea: evanghelia pozitiva (nu spui oamenilor ca sunt pacatosi), citarea versetelor din foarte multe traduceri moderne denaturate, inserare a unor citate din autori catolici si New Age, etc. Iar pe de alta parte, pune in discutie persoana in sine. Cateva lucruri pe care proababil nu le stiai despre Rick Warren: – a fost scolit de Robert Shuller, promotorul principal al miscarii de crestere a bisericii. – are colaboratori printre adeptii New Age si chiar din mediile oculte, ezoterice. – a cantat in fata a 30000 de oameni cantecul drogurilor „Purple Haze”, compus de Jimi Hendrix – in ’97 peste 80 de pastori homosexuali si lesbiene au participat la cursurile lui Rick Warren Si multe altele… Ei, bine, nu le stiam pe acestea cand am citit cartea „Viata condusa de scopuri”. De aceea zic, aceasta sectiune a cartii este un ‘must read’ pentru cei care au citit cartea lui Warren. * Partea III reprezinta cateva indemnuri si incurajari aduse de autor. In fiecare era, oricat de apostaziata a fost, EL a avut o ramasita credincioasa. Si are si azi. (AlexB). Citeste mai mult:
Cartea este impartita in 3 sectiuni: * Partea I se ocupa cu originile miscarii de crestere a bisericii (date istorice, promotori), cat si cu doctrinele si practicile acestei miscati. Vei afla (cu uimire, probabil – ca mine) unde isi au originile teorii care sunt tot mai des vechiculate prin cercurile crestine: nu trebuie sa fim legalisti, nu trebuie sa punem atatea conditii oamenilor, daca nu ar fi impuse atatea conditii ar veni mai multi in biserica, toti oamenii sunt impacati cu EL, suntem sfinti (dar nu constientizam), EL este dragoste (deci, nu pedepseste). * Partea II demasca scopurile cartii „Viata condusa de scopuri” scrisa de Rick Warren si metodele folosite de el pentru inserarea neadevarurilor printre adevaruri, pe de o parte. Cateva din acestea: evanghelia pozitiva (nu spui oamenilor ca sunt pacatosi), citarea versetelor din foarte multe traduceri moderne denaturate, inserare a unor citate din autori catolici si New Age, etc. Iar pe de alta parte, pune in discutie persoana in sine. Cateva lucruri pe care proababil nu le stiai despre Rick Warren: – a fost scolit de Robert Shuller, promotorul principal al miscarii de crestere a bisericii. – are colaboratori printre adeptii New Age si chiar din mediile oculte, ezoterice. – a cantat in fata a 30000 de oameni cantecul drogurilor „Purple Haze”, compus de Jimi Hendrix – in ’97 peste 80 de pastori homosexuali si lesbiene au participat la cursurile lui Rick Warren Si multe altele… Ei, bine, nu le stiam pe acestea cand am citit cartea „Viata condusa de scopuri”. De aceea zic, aceasta sectiune a cartii este un ‘must read’ pentru cei care au citit cartea lui Warren. * Partea III reprezinta cateva indemnuri si incurajari aduse de autor. In fiecare era, oricat de apostaziata a fost, EL a avut o ramasita credincioasa. Si are si azi. (AlexB). Citeste mai mult:
Cartea este impartita in 3 sectiuni: * Partea I se ocupa cu originile miscarii de crestere a bisericii (date istorice, promotori), cat si cu doctrinele si practicile acestei miscati. Vei afla (cu uimire, probabil – ca mine) unde isi au originile teorii care sunt tot mai des vechiculate prin cercurile crestine: nu trebuie sa fim legalisti, nu trebuie sa punem atatea conditii oamenilor, daca nu ar fi impuse atatea conditii ar veni mai multi in biserica, toti oamenii sunt impacati cu EL, suntem sfinti (dar nu constientizam), EL este dragoste (deci, nu pedepseste). * Partea II demasca scopurile cartii „Viata condusa de scopuri” scrisa de Rick Warren si metodele folosite de el pentru inserarea neadevarurilor printre adevaruri, pe de o parte. Cateva din acestea: evanghelia pozitiva (nu spui oamenilor ca sunt pacatosi), citarea versetelor din foarte multe traduceri moderne denaturate, inserare a unor citate din autori catolici si New Age, etc. Iar pe de alta parte, pune in discutie persoana in sine. Cateva lucruri pe care proababil nu le stiai despre Rick Warren: – a fost scolit de Robert Shuller, promotorul principal al miscarii de crestere a bisericii. – are colaboratori printre adeptii New Age si chiar din mediile oculte, ezoterice. – a cantat in fata a 30000 de oameni cantecul drogurilor „Purple Haze”, compus de Jimi Hendrix – in ’97 peste 80 de pastori homosexuali si lesbiene au participat la cursurile lui Rick Warren Si multe altele… Ei, bine, nu le stiam pe acestea cand am citit cartea „Viata condusa de scopuri”. De aceea zic, aceasta sectiune a cartii este un ‘must read’ pentru cei care au citit cartea lui Warren. * Partea III reprezinta cateva indemnuri si incurajari aduse de autor. In fiecare era, oricat de apostaziata a fost, EL a avut o ramasita credincioasa. Si are si azi. (AlexB). Citeste mai mult:
Partea II demasca scopurile cartii „Viata condusa de scopuri” scrisa de Rick Warren si metodele folosite de el pentru inserarea neadevarurilor printre adevaruri, pe de o parte. Cateva din acestea: evanghelia pozitiva (nu spui oamenilor ca sunt pacatosi), citarea versetelor din foarte multe traduceri moderne denaturate, inserare a unor citate din autori catolici si New Age, etc. Iar pe de alta parte, pune in discutie persoana in sine. Cateva lucruri pe care proababil nu le stiai despre Rick Warren: – a fost scolit de Robert Shuller, promotorul principal al miscarii de crestere a bisericii. – are colaboratori printre adeptii New Age si chiar din mediile oculte, ezoterice. – a cantat in fata a 30000 de oameni cantecul drogurilor „Purple Haze”, compus de Jimi Hendrix – in ’97 peste 80 de pastori homosexuali si lesbiene au participat la cursurile lui Rick Warren Si multe altele… Ei, bine, nu le stiam pe acestea cand am citit cartea „Viata condusa de scopuri”. De aceea zic, aceasta sectiune a cartii este un ‘must read’ pentru cei care au citit cartea lui Warren. * Partea III reprezinta cateva indemnuri si incurajari aduse de autor. In fiecare era, oricat de apostaziata a fost, EL a avut o ramasita credincioasa. Si are si azi. (AlexB). Citeste mai mult:
Cartea este impartita in 3 sectiuni: * Partea I se ocupa cu originile miscarii de crestere a bisericii (date istorice, promotori), cat si cu doctrinele si practicile acestei miscati. Vei afla (cu uimire, probabil – ca mine) unde isi au originile teorii care sunt tot mai des vechiculate prin cercurile crestine: nu trebuie sa fim legalisti, nu trebuie sa punem atatea conditii oamenilor, daca nu ar fi impuse atatea conditii ar veni mai multi in biserica, toti oamenii sunt impacati cu EL, suntem sfinti (dar nu constientizam), EL este dragoste (deci, nu pedepseste). (AlexB). Citeste mai mult:

Partea II demasca scopurile cartii „Viata condusa de scopuri” scrisa de Rick Warren si metodele folosite de el pentru inserarea neadevarurilor printre adevaruri, pe de o parte. Cateva din acestea: evanghelia pozitiva (nu spui oamenilor ca sunt pacatosi), citarea versetelor din foarte multe traduceri moderne denaturate, inserare a unor citate din autori catolici si New Age, etc. Iar pe de alta parte, pune in discutie persoana in sine. Cateva lucruri pe care proababil nu le stiai despre Rick Warren: – a fost scolit de Robert Shuller, promotorul principal al miscarii de crestere a bisericii. – are colaboratori printre adeptii New Age si chiar din mediile oculte, ezoterice. – a cantat in fata a 30000 de oameni cantecul drogurilor „Purple Haze”, compus de Jimi Hendrix – in ’97 peste 80 de pastori homosexuali si lesbiene au participat la cursurile lui Rick Warren Si multe altele… Ei, bine, nu le stiam pe acestea cand am citit cartea „Viata condusa de scopuri”. De aceea zic, aceasta sectiune a cartii este un ‘must read’ pentru cei care au citit cartea lui Warren.


 Partea III reprezinta cateva indemnuri si incurajari aduse de autor. In fiecare era, oricat de apostaziata a fost, EL a avut o ramasita credincioasa. Si are si azi. sursa :http://www.alexb.me/2012/10/citit-cresterea-bisericii-sau-seducerea-bisericii/
                                            CRISTOTECA SAU DISCOTECA CREŞTINĂ

        


                                             

A aparut initial la catolici, acestia nedorind sa se lase mai prejos decat protestantii la acest capitol .Diferenta este ca ei si-au creat spatii speciale in afara lacasului de cult (biserica) 
pentru a se delecta cu muzica crestina contempora ritmata .Asemanarea este totusi izbitoare  dintre unele din melodiile lor si cele care le auzim in unele biserici np.

                                                                      

   Si o pagina de sait dedicata acestui subiect :

https://vesteabuna.wordpress.com/2013/10/03/cristoteca-discoteca-crestina/

                                                                                    
                     
                                                  ........................................................
                                                    
                                                

                                                                                                         
........................................................................................................................................................................

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu