luni, 10 iunie 2024

De ce argumentele lui Tony sunt greșite ?

 


Pastorul de la "Profides" Tony Berbece afirma intr-o postare recenta pe fb : "Ferice de cine nu se va poticni . Această fiică a lui Dumnezeu din poza (de mai sus) a fost la "Trezirea Națiunii" pe Național Arena si nu s-a mai poticnit în niciun stil muzical, nu l-a criticat nici pe Biji si nici trupa Profides, ea a venit să se închine si L-a găsit pe Hristos".

Nici eu când eram ortodox nu vedeam nimic greșit în muzica pop, rock, populară lăutarească etc...
Dimpotrivă credeam că Dumnezeu se bucura când lumea petrecea cu muzică lăutarească, băutură, dansuri etc...Însă după ce m-am pocăit, după ce am fost născut din nou , lucrurile s-au schimbat radical , Duhul Sfânt mi-a descoperit ca muzica placută lui Dumnezeu este cea de inspirație divină nu cea de inspirație lumească care uneori poate avea în spate o sursă demonică cum este muzica rock dar nu numai. Iar muzica folosită de Profides și alțiii ca ei este din stilul pop rock (cu tobe și chitări electrice).
De ce este greșit să se folosească muzica de stil lumesc care stimuleaza simțurile ne spune și pastorul american Paul Washer :

Dacă folosești mijloace "carnale" pentru a atrage pe oameni în biserică , vei atrage oameni firesti  și vei fi nevoit sa continui să folosești mijloace "carnale" mai mari pentru a-i păstra în biserică. 

Concret la ce se referă pastorul american : dacă folosești muzica  "contemporana" pop, rock etc. pe versuri religioase ca să atragi oameni în biserică , oamenii vor lega inevitabil versurile de stilul muzical. Dacă a fost muzică pop sau rock în subconștientul lor acel gen de muzică este legat de Hristos și de Evanghelie, ei vor fi evanghelizați dar cu o Evanghelie falsă amestecată cu un stil muzical lumesc daca nu chiar drăcesc. În plus inevitabil religia respectivă va fi una foarte probabil libertină cum sunt majoritatea bisericilor care practică " închinarea contemporană."


                                                 

     
                                              

                                                

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu