duminică, 26 ianuarie 2020

Adventiştii sunt cult sau sectă ?

                                                Imagini pentru adventist sect Biserica Adventista de ziua a 7-a in Romania este considerata cult ,dar exista tari in care adventistii sunt considerati secta , printre acestea Statele Unite (cel putin o parte din americani îi considera pe adventisti secta)  .
 https://www.versebyverseministry.org/bible-answers/is-the-seventh-day-adventist-church-a-cult
De mentionat ca în SUA termenul de cult este aproape identic cu cel de  sectă (Cult : un grup religios foarte ciudat, cu practici și credințe particulare și posibil periculoase; probabil să spele oameni pe creier ...Secta : un grup religios mic, cu practici ciudate, adesea de modă veche, și unele credințe neobișnuite ex: Amish, Martorii lui Iehova).  In Romania cult este orice grup religios recunoscut de stat.  Ceia ce numim noi "cult" in Romania , in SUA poarta numele de denominatiune (denomination). 
   Nu intamplator adventistii sunt considerati in multe tari secte , deoarece AZS  au cel putin unele caracteristici specfice sectei, si anume:
  - Adventistii sunt trecuti printr-un program sustinut de indoctrinare extrem de "eficient" pe care l-am putea numi "splarea creierelor" . In urma acestei indoctrinari sistematice , omul ajunge sa fie ca un robot programat sa gandeasca intr-un anumit fel.  Astfel devine imposibil sa porti un dialog   cu un adventist  pentru ca  acesta se va dovedi  incapabil sa iese din tiparul dogmei AZS , nu mai poate accepta absolut nimic ce nu apartine acestei doctrine ,indiferent cate dovezi, argumente ai aduce .
 Si asta este un element specific sectelor , blocajul mintii, respingerea oricarei idei ce este din afara dogmei proprii , increderea oarba in autoritatea (teologica) absoluta a liderilor sectei.
   - Adventiştii de Ziua a Şaptea (AZS)  se considera singura detinatoare a credintei adevarate ("rămăşiţa" din Apocalipsa ) pe toate celelalte culte le considera gresite, eretice .
    -AZS  resping dogme fundamentale ale crestinismului precum credinta in existenta iadului (ca loc de pedeapsa vesnica al pacatosilor) , resping existenta  sufletului nemuritor  , considera ambele aceste dogme ca fiind satanice ; (asta o putem considera blasfemie).
   - AZS respinge recunosterea zilei de dumineca ca zi de odihna si inchinare , desi aceasta zi a fost  sarbatorita inca din primul secol al crestinismului, in special de crestinii care nu provin dintre evrei, fiind ziua de inviere a Domnului . 
 Despre ziua de dumineca , adventistii spun ca este semnul Fiarei , a lui Anticrist .
Toate aceste  obsesii "fixuri" ale adventistilor la care nu sunt dispusi sa renunte sub nici o forma sunt foarte asemanatoare unei alte secte Martorii lui Iehova (cu care se inrudesc)..
 Desii adventistilor li se inoculeaza in creier ideea ca ceia ce se predica si se invata in biserica lor este din Biblie in realitate , ceia ce se invata la AZS este doctrina inventata de mentorii dogmatici ai cultului in special Ellen White considerata profet . Biblia este interpretata prin prisma invataturii Ellenei White , toate cultele interpreteaza prin prizma doctrinei proprii, doar proportia difera, la adventisti doctrina este dominanta . 
Daca nu ai citit sau auzit nici macar o fraza din doctrina AZS, daca citesti singur Scriptura , iti va imposibil sa interpretezi Scriptura asa cum o interpreteaza si o explica un adventist...
Cu toate acestea trebuie sa tinem cont ca in randul adventistilor sunt multi oameni onesti care il cauta sincer pe Dumnezeu , deci in nici un caz nu oamenii trebuie condamnati , nu trebuie sa manifestam nici un fel de antipatie faţă de ei . A fost nesansa lor ca au nimerit in acest cult , oricare din noi puteam fi in locul lor . Pe de alta parte nu putem fi indiferenti cand vedem cum oamenii sunt atrasi in aceasta organizatie religioasa "agresiva"  pentru ca adventistii sunt extrem de activi in asi recruta noi adepti, au o retea media , radio tv mult mai puternica decat toate cultele evanghelice la un loc , unde isi promoveaza ideile nescripturale  cunoscute (   amintite anterior).
 
  Pe acelasi subiect : Marturia unui fost predicator adventist
http://crestinul-azi.blogspot.com/p/despre.html ...

    

..


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu