luni, 26 septembrie 2022

Este internetul " unealta diavolului" ?

 


Exista o grupare religioasa in SUA (dar nu numai) numita Amish -aripa conservatoare a menonitilor care ar raspunde la aceasta intrebare cu un categoric "da" , ei nu folosesc niciodata internetul. Dar exista si printre neoprotestantii din Romania unii care ar fi tentati sa dea acelasi raspuns. Realitatea este undeva la mijloc, este si extrem de daunator si extrem de folositor - depinde la ce privesti pe internet.

Internetul a fost folosit in ultimii ani intens de neoprotestanti inclusiv de biserici pentru promovare , popularizare, internetul fiind "media-televizorul saracului ", nu orice isi permite sa aibe acces la o televiziune nationala, dar la internet are acces oricine . 

Cu toate acestea desi  era odata cand  neoprotestantii ar fi dat oricat sa aibe acces la media , acum desi au acces nu-l folosesc . Exista o reclama in urma cu cativa ani cu Pagini aurii, daca nu esti in Pagini aurii nu existi. Paginile aurii sau cam ofilit dar internetul a ramas, e pe val,  si ar putea prelua sloganul: Daca nu esti pe internet e  ca si cum nu ai exista. Si cu toate acestea unii prefera sa para ca nu exista , este vorba de multe biserici care fie ca nu si-au facut niciodata un sait de prezentare fie au renuntat la el, la fel cu conturile facebook .

 Vreau sa enumar doar cateva exemple : 

Biserica Baptista Speranta Sibiu in 2012 si-a facut un sait dar l-au abandonat la scurt timp. Au si cont pe facebook, deasemeni abandaonat in 2015 ! Nimeni nu mai stie nimic de ei mai exista, nu mai exista , daca locuiesti in alta localitate decat Sibiu.

Biserica Baptista Filadelfia Sibiu, au sait si cont  Facebook, abandonate in 2020 , le-au actualizat doar in 2020 in timpul starii de urgenta .

Biserica Baptista Biruinta Hunedoara , aveau un sait foarte bine pus la punct dar l-au abandonat (nu mai exista)  in urma cu vreo doi ani, la fel si contul facebook, neactuazat din 2018 ! Cladirea bisericii se afla oarecum la perifierie , mai e o casa si campul, le prindeau bine un pic de promovare dar se pare ca nu doresc, le place anonimatul, izolarea. 

Biserica Baptista Maranata Hunedoara au renuntat la sait de 2 ani, dar au pastrat totusi contul  faceboook. 

Desigur cazuri sunt o multime, am dat doar cateva exemple la intamplare, motivul pentru care conducerile acestor biserici vor sa stea ascunsi de societate, sa nu stie nimeni nimic de ei, este ciudat si ascuns. Poate sunt un fel de amish de Romania care considera internetul un lucru pacatos, si nu vor sa aibe de a face cu el , daca este asa atunci ar trebui sa includa si televizorul in aceiasi categorie . 

Daca cautam insa bine pe net vom gasi si saituri si conturi facebook, ale Menonitilor (evident ale gruparilor care li se permite acesul la internet) , ei le folosesc atat pentru comunicarea intre ei, cat si pentru popularizare . Dar asta e, daca unii vor sa fie "mai catolici decat papa" ce putem face se vor izola in continuare in carapacea lor doctrinara , si vor ramane in veci mici, putini, si necunoscuti.

Altfel, nu este bine nici sa nu cadem in extrema opusa,  internetul este incontentestabil un mijloc de comunicare  modern, de care diavolul se foloseste din plin , portile iadului sunt larg deschise pentru toti cei neveghetori care se vor lasa prinsi in mrejele Satanei prin saiturile porno si alte oferte  de acest fel. Este bine sa folosesti o aplicatie care sa blocheze saiturile periculoase si daca nu ai acces la asa ceva trebuie sa fi inarmat cu sabia Duhului , sa ai un nivel de spiritualitate ridicat, sa fi pretejat de orice tentatie de a intra in locuri periculoase si distructive pentru suflet. 



.. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu