vineri, 27 octombrie 2023

Hamas și ideologia urii

 


Cuvintele Coranului și ale lui Mahomed inspiră atacurile împotriva Israelului.
Israelul a fost luat complet pe nepregătite sâmbătă, 7 octombrie, când gruparea musulmană Hamas a lansat un atac agresiv la scară largă de pe uscat, de pe mare și din aer. Pentru a o revendica drept o misiune religioasă, Hamas a numit asaltul “Operațiunea Furtuna Al-Aqsa”, în timp ce luptătorii săi au trecut în Israel și au tras o rafală masivă de rachete asupra unor ținte, șocându-i pe mulți israelieni cu ocazia sărbătorii evreiești Simchat Tora.
În islam, jihadul este în principal o luptă armată cu semnificație religioasă. Jihadul este cea mai lăudabilă dintre acțiuni, iar martirilor li se promite intrarea imediată în paradis. Hamas se folosește de această afirmație pentru a-i încuraja pe musulmani să lupte împotriva evreilor, făcând jihad pentru cauze religioase. Dacă sunt uciși, conform logicii islamice, musulmanii primesc cea mai mare recompensă eternă. Astfel, orice atac împotriva statului evreu este văzut ca o misiune a jihadului pentru cauza lui Allah. Hamas înțelege că israelienii vor ezita să bombardeze clădiri pline de civili, iar gruparea folosește aceste clădiri pentru a stoca armamentul și a lansa atacuri, convingându-i pe palestinieni că servesc o cauză religioasă înaltă. 




Predicatorii Hamas promovează atacul împotriva evreilor ca o imitare a faptelor lui Mahomed. În biografia lui Mahomed, acesta a luptat împotriva “celor trei triburi evreiești principale din Medina”, după ce le-a identificat ca fiind ipocrite și necredincioase față de mesajul său religios. Exemplul este încărcat de greutate religioasă pentru cei care vor să urmeze modelul lui Mahomed. Într-o relatare, Mahomed i-a capturat pe evrei și “toți bărbații adulți sunt executați, iar femeile și copiii sunt înrobiți”. Credincioșii cu greu pot scăpa de dorința de a imita un astfel de model.

Autor:  A.S. Ibrahim, născut și crescut în Egipt, deține două doctorate în care a aprofundat Islamul și istoria acestuia. Este profesor de studii islamice și director al Centrului Jenkins pentru înțelegerea creștină a islamului de la Southern Baptist Theological Seminary. A predat la mai multe școli din Statele Unite și din Orientul Mijlociu și este autorul cărții A Concise Guide to the Life of Muhammad (Baker Academic, 2022), Conversion to Islam (Oxford University Press, 2021), Basics of Arabic (Zondervan 2021), A Concise Guide to the Quran (Baker Academic, 2020) și The Stated Motivations for the Early Islamic Expansion (Peter Lang, 2018), printre altele.

sursa www.edictumdei.org 



.

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu