duminică, 8 octombrie 2023

Primele impresii de la Marșul pentru apărarea credinței

 


Spre deosebire de Marsul de anul trecut  discursul pastorului Tony Berbece nu a mai fost concentrat pe pericolul reprezentat de ideologia  LGBT ci pe problema consumului de droguri si prostitutiei. Predica de pe strazile Bucurestiului de anul acesta a pastorului Berbece a fost mult mai incisiva specific carismantic folosind expresii de genul "declar " , "proclamam" , "revendicam Bucurestiul in numele lui Isus Hristos ". Deasemeni  "In numele lui Isus aici nu va mai fi o pepiniera de consum de droguri, prostitutie, alcolism ". Expresia "In numele lui Isus" fiind repetata obsesiv. La un moment dat face o declaratie radicala " cine se pretinde crestin si isi face semnul crucii trebuie sa fie capabil sa-si dea viata pentru Hristos altfel, semnul crucii sa dispara, cine este crestin sa fie crestin, si cine alege depravarea s-o aleaga si mai departe insa in numele lui Isus sa se faca o delimitare clara intre cine este crestin si cine nu este crestin"

Ciprian Luca jurnalist  la "Vocea crestinilor " sa aratat surprins ca nici o televiziune nu trasmite in direct acest mars. In realitate niciodata in Romania televiziunile importante nu au transmis in direct o manifestare a neoprotestantilor din cel putin doua motive. Pentru ca intuiesc ca este o manifestare de prozelitism "sectar" la care nu au interes sa participe. In doilea rand daca in aceasta manifestatie se fac referiri la LGBT sau alte subiecte sensibile televiziunile risca sa primeasca sanctiuni (amenzi) severe . In plus daca era trasmis in direct la TV discursul lui Tony Berbece putea starni reactii violente din partea ortodocsilor fundamentalisti si din partea celor care nu sunt de acord cu anumite afirmatii ale pastorul carismatic care se puteau rasfrange si asupra televiziunii care a facut trasmisia. 

Pe de alta parte faptul ca majoritatea televiziunilor nu au acceptat sa trasmita nimic , nici macar un reportaj rezumat filmat din acest eveniment dovedeste ca acestea continua sa fie ostile neoprotestantilor. Singurul post care a transmis sambata un reportaj scurt de 5 minute la stirile de la ora 23 de la eveniment, a fost Romania TV un post specializat pe stiri senzationale, tot ce nu arata altii, peste care Tony Berbece a rostit drept multumire o binecuvantare carismatica cu "salarii marite pentru angajati". Conteaza enorm trasmisia la televizor unde pot exista milioane de vizualizari comparativ cu sub 100.000 pe internet, daca este la o ora de varf si un post TV cu audienta mare. 

In ce priveste numarul de participanti la Marșul neoprotestant, organizatorii au apeciat peste 20.000 persoane, televizinea Romania TV au vorbit de peste 1000 de persoane, iar saitul Libertatea a scris ca au fost 3000 de persoane in Piata Victoriei , evident ca au fost cateva zeci de mii avand in vedere lungimea kilometrica cozii. 

Desi raslete undeva pe la mijlocul cozii au fost si cateva pancarte care mentionau pericolul LGBT .


La marș, oamenii de toate vârstele, precum și familii cu copii mici, au venit cu pancarte cu mesaje creștinești și naționaliste: „Isus e rege”, „Dumnezeu iubește România”, „Eu și țara mea slujim Domnului”.

Pastorul Berbece a mai spus : "Cerem iertare, în numele lui Isus Hristos, pentru prostituția care a crescut covârșitor. Îi cerem iertare lui Dumnezeu pentru industria videochat-ului, a destrăbălării pe OnlyFans și a vânzării trupului pe internet. În numele lui Hristos, cerem ca aceste rețelele de proxenetism să fie oprite, această colaborare de prostituție în numele lui Iisus Hrisos să fie destructurată”.



În Piața Constituției, participanții la marș au fost așteptați cu un concert de muzică rock carismatică  cu Profides și Not an idol.


..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu