vineri, 20 octombrie 2023

Israelieni surprinși de un atac în timpul unui festival rock sub privirile lui Buddha Ce sa întâmplat de fapt ?

 


Multi neoprotestanti îi iau pe evrei ca model , au dezvoltat chiar un cult pentru acestia , si-au format o idee fixa  ca evreii sunt "poporul lui Dumnezeu" . Evenimentele recente cand Israelul a fost atacat de luptatori Hamas ne-a determinat sa privim mai atent catre israelitii moderni care sunt mult diferiti de cei care îi gasim in biblie. Unul din primele  obiective atacate de teroristii Hamas a fost un festival de muzica rock care a adunat mii de tineri, dupa cum se poate vedea din imagini acestia petreceau , dansau in ritmul unor melodii moderne, altii fumau se distrau intr-un cuvant. In unele imagini de la eveniment  in fundal apare ceva ce ne aminteste de "vitelul de aur" din vechime , este o statuie care reprezinta se pare un personaj hindus Buda probabil, este pe post de decor, guru  sau cine stie...

Unii credinciosi "biblici" care pastreaza in memorie zeci de versete din Vechiul Testament  se intreba poate... dar cum a fost posibil ca Dumnezeu sa ingaduie o asemenea nenorocire peste "Poporul Său" .

Nu e bine sa judecam dupa sabloane ci mai degraba ne-ar sta mai bine sa fim cu picioarele pe Pamant. Israelitii de astazi sunt impartiti in linii mari in doua categorii ultra religiosii numiti si ultra ortodocsi si evreii de rand a caror interes pentru religie  variaza intre moderat si superficial (la care putem adauga eventual  ateii). Dupa cum vedem nu e nici o diferenta intre cum se comporta un evreu  si un ortodox, catolic  sau protestant ne-nascut din nou îi mână aceiasi goana dupa distractie  (uni ar numi-o destrabalare). Si daca in ciuda firmei evreul de rand nu e deosebeste de omul din lume crestin - cu numele sau ateu de ce ar trebui sa ne asteptam ca acestia sa beneficeze de o protectie speciala ? 

 Intebarea e pentru cei care iubesc la nebunie pe cei numiti de ei "poporul lui Dumnezeu " . Bineinteles in conflictul cu paganii toti crestinii responsabili sunt de partea israielienilor , insa binecuvantarea si protectia adevarata va veni peste poporul Israel doar atunci cand aceastia il vor recunoaste pe Hristos ca Mesia si Evanghelia Sa.

                                                                                   
                





.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu