vineri, 19 ianuarie 2024

Libertinajul în relgia ortodoxă

 

De ce iubesc românii  "ortodoxia" ? Pentru că este o religie libertină. Ca unul care m-am născut în religia ortodoxă și am trăit în această religie 22 de ani pot să spun că înteleg de ce ortodocșii renunță foarte greu la acesată religie, pentru că îți oferă o libertate nelimitată. Nimeni nu te poate oprii să consumi alcool la discreție cu orice ocazie ,să-ți satisfaci toate plăcerile pe care le ai inclusiv desfrâu,   poți să asculti orice gen de muzică dorești , distracții de orice fel non stop. Concubinajul este o practică aproape generalizată, iar homesexualitatea este și ea o opțiune pentru tînara generație. Lucrurile astea sunt incompatibile cu creștinismul dar acceptate în religia ortodoxă în sensul că nu ești sancționat de cultul ortodox  dacă le practici.

                                              


   
La aceste practici se poate adaugă mersul la biserică ocazional de sărbători și îndeplinirea unor ritualuri religioase .  Cam asta înseamnă creștinism pentru majoritatea ortodocșilor (așa zisi nepracticanți adică creștini doar nu numele) . 

Majoritatea trăiesc pentru prezent și nu iau prea în serios ideea de nemurire, adică faptul că în momentul morții sufletul omului merge la judecată după care ia drumul într-una din cele două direcții iad sau rai, majoritatea sfârșind în iad. 

Și atunci, daca te așteptă infernul  la ce ți-a folosit faptul că religia stramoșească ți-a oferit libertate nelimitata dar nu ți-a dat învățătura corectă care ar fi dus la mîntuirea sufletului. 

In Scriptură sunt enunțate foarte clar condițiile pentru a fi mântuit și acestea nu sunt ușor de trecut , pocăința și nașterea din nou sunt condiții esențiale . Dar din păcate în BO tradiția este pe prim plan Scriptura pe plan secund (și chiar dacă se pune semnul egal între ele tot greșit ar fi).

Recent a existat un pretins conflict între episcopul Tomisului Teodosie (care tocmai s-a ales cu un nou dosar penal)  și reprezentantul Patriarhiei generat de afirmațiile lui Teodosie că ortodocșii fumători nu ar trebui să ia aghiasma, la care reprezentatul Patriarhiei a replicat afirmând că "Toți au dreptul să fie creștini " . 

Și fumătorii, bețivii , curvarii etc. toți au dreptul să se numească creștini (cu numele) asta fiind o veche mentalitate a BOR. Nimic nou sub soare și catolicii cred la fel de secole dar și protestanții luterani, reformați , anglicani și altii ca ei, creștini cu numele. 

  Dar altfel adepții infocați ai BOR  știu să se pretindă "credința dreaptă" singura credință creștină de pe Pâmânt , naivi (sa nu zic proști) să fie să-i creadă .

 Dar pardon, ei nu se considera naivi ci șmecheri, din moment ce religia stramoșeacă le permite toata libertațile de pe lume și în final le promite un loc cu verdeață în lumea de dincolo. Când vor cunoaște adevărul va fi prea târziu pentru ei, scosul din iad cu pomelnice e doar o altă amăgire mincinuasă.


.. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu