duminică, 17 septembrie 2023

Năzbâtii drăcești - de la "creștini" lumești

 


Exista si printre neoprotestanti  pocaiti falsi care nu au fost niciodata crestini nascuti din nou  si nu putini, unul din ei ca sa se dea in spectacol a conceput o pagima si un sait cu titlul "Nazbatii teologice" . In acest cont el pretindea ca face satira religioasa, cam asa ceva faceau comunistii atei inante de 1989 in anumite publicatii caricaturizau si ridiculizau crestinismul.

 Acest individ pune si intrebari la inceputul paginii de genul: Cine credeti ca sunt eu ? ateu, ortodox, unul care vrea sa isi bata joc de cele sfinte, neoprotestant ? 

Dupa modul de manifestare putem presupune ca sunt neoprotestanti baptisti, pentru ca la baptisti gasesti cei mai multi care sunt crestini cu numele, foarte aproape de nivelul lumii, care nu inteleg penticostalismul si îi ridiculizeaza pe penticostali pentru ca ei sunt tinta principala a "satirei" . Dupa felul cum abordeaza subiectii pe care îi ridiculizeaza ei considera ridicol sau de râs cam tot ce ține de revelații, vedenii, si tot ce depaseste gandirea "rationala" unui om din lume ateu sau crestin formal. 

Fara indoiala ca  in bisericile neoprotestante  se fac si afirmatii ridicole, absurde uneori, dar asta nu iti da dreptul sa faci satira publica pe lucruri care sa intempla in biserica pentru ca intri la categoria batjocori care este un pacat grav.

 "Nu știți că cei nedrepți nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu? Nu vă înșelați în privința aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiții, nici hoții, nici cei lacomi, nici bețivii, nici batjocoritorii, nici hrăpăreții nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu." (1 Corinteni 6: 9-10) .

Initiatorul acestui proiect blasfemiator in urma cu cateva luni a anuntat ca renunta la cont si saitul "Nazbatii teologice" , la solicitarea sotiei , dar a adugat ca nu il desfinteaza ci il pune la dispozitiei altor intreprinzatori "incornorati"  iar acestia nu au intarziat sa apara. Nu putem stii  daca acestia sunt  baptisti apostaziati, sau ortodocsi dar se continua aceiasi batjocura pe care ei o numesc "satira", folosind ca "arma satirica" aceiasi imagini luate din lume (filme, TV) , care îi demasca ca fiind indivizi care apartin sistemului lumesc,  care nu au nimic din Hristos si care in final isi vor lua rasplata. Vina nu este doar a lor ci si al celor care îi susțin și încurajează , dau like pe contul lor fara jena, dovedind ca au  acelasi "stofa" de batjocoritori fara frica de Dumnezeu.

 Un scurt exemplu video de ce  cuvinte se leaga ei si cum batjocoresc pastorii si nu numai...

                                                         


                                                   

                                                            

                                                            



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu