vineri, 8 septembrie 2023

Conflictul dintre adepții muzicii creștine tradiționale și adepții muzicii "contemporane"

 


Dacă deții un sait sau blog creștin și vrei să-ti măsori ratingul postează articole sau comentarii în care pui sub semnul întrebării tobele în biserică sau muzica numită "crestină contemporană" și vei pierde instantaneu un procent semnificativ din audiență , dar ce mai conteză,important este ca adăvărul să fie spus  indiferent cît vor fi dispuși să îl asculte.  În România situația a evoluat similar cu cea din SUA într-un timp record lumea neoprotestantă sa adaptat la noua modă cu  "închinarea contemporană" , adică "divertsimentul evanghelic" cum ar spune Tozer. În realitate majoritatea neoprotestanților habar nu au ce înseamnă de fapt așa numita muzica contemporană și anume că nu se referă la muzica din prezent în ansamblu ci se trage din expresia americană Contemporary Christian Music adică un stil de muzică apărută în SUA prin anii 1965 "inventată" de hipioții convertiți la creștinism care era muzica pop rock pe versuri religioase , altfel spus MUZICA  LA  MODĂ  ÎN LUME   PE VERSURI RELIGIOASE , asta înseamnă CCM sau muzica creștină contemporană ! (Pentru edificare poti ciți si Wikipedia  sau alte surse americane) . 

Pastorii care promovează stilul muzică "crestină contemporană" fară sa le explice enoriașilor ce semnificație are in realitate fie sunt proști fie sunt mișei și nu-i interesează decât profitul, să adune oameni mulți în "bisericile" lor pentru un venit mai mare.

                                                         



S-au scris și publicat o mulțime de  cărti pe subiectul aceasta al muzicii contemporane chiar și în România dar se pune praful pe carțile respective în librării , pentru că între timp a devenit un subiect depașit, demodat să pui în discuție MCC sau instrumentele pop rock în biserică.

Printre tinerii din bisericile neoprotestante  a aparut un obicei de a împartii lumea în "dinozauri"  cu referire la traditionaliști și  "contemporani" cu referire la moderniști și aștia se mai pretind si creștini pocăiți ?

Într-un video realizat recent de un vlogger cu inclinații  tradiționaliste , se relata faptul că migrarea din bisericile tradiționale către cele moderniste cu așa numita     " închinare contemporană" a devenit alarmantă. 

Vinovați pentru situația asta sunt în primul rând pastorii care nu și-au avertizat enoriașii de pericolul închinării false (lumești) reprezentat de MCC și chiar mai mult unii au ales soluția să promoveze în propriile biserici așa zisa    ...."muzică contemporană" (muzica lumească pe versuri religioase) amestecată cu cea tradițională "să împace și capra și varza".  Cei interseaza pe aceștia este câștigul, principii scripturale nu au sau poate nu nici au avut niciodată. La fel toți care acceptă acest stil de muzică fără ezitare.




.

                                


 

                                                


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu