joi, 28 ianuarie 2021

Ce spune presa americană despre Kamala Harris - ce religie are ?

                                                                         


Kamala Harris aleasă recent  în funcția de vicepresedinte al SUA  este o membră marcantă a Partidului Democrat din SUA și fost procuror general în statul California .K.Harris  provine dintr-o familie mixtă, mama fiind indiancă, tatăl jamaican (de culoare), soțul ei este evreu.

Kamala Harris sa remarcat în trecut ca o apăratoare înfocată a drepturilor LGBT, homosexuali , trasgenderi , etc. Ca procuror general sa opus adoptării unui proiect de lege pentru ca căsătoria să fie  exclusiv  intre un barbat și o femeie în statul California. 

"Este clar că cuplul  Biden-Harris marchează cea mai favorabilă variantă pentru comunitatea LGBTQ , a declarat Alphonso David, președintele Campaniei pentru Drepturile homosexualilor" scrie NBC News                          

Presa americană relatează  despre Kamala Harris că frecventează Third Baptist Church din San Francisco , o biserică afro -americană care apartine de The Progressive National Baptist Convention, o conventie a baptistilor liberali de culoare din SUA care deși și-a păstrat denumirea de 'baptistă'  nu  mai acceptă valorile traditionale ale  baptiștilor din SUA.  Această convenție acceptă în schimb  ordinarea femeilor pe functii clericale și oferă libertate bisericilor care sunt asociate acestei convenții progresiste să accepte  căsătoria între persoane de același sex. Pastorul  bisericii este Amos C Brown cunoscut ca activist civic. Brown susține drepturile LGBT . El a vorbit în favoarea proiectului de lege privind drepturile homosexualilor din California în 1991 si  sa confruntat cu critici din partea unor misionari  negri pentru susținerea căsătoriei între persoane de același sex și opoziția față de Propunerea 8 din California în 2008.  În 2012, s-a alăturat consiliului național NAACP pentru a vota covârșitor în favoarea susținerii egalității în căsătorie. 
In Statele Unite ,unde baptistii  reprezintă cea mai importanta grupare protestantă , avand câteva milioane de aderenți , credincioșii baptiști se impart în trei categorii distingte: 1.Baptiștii Fundamentaliști  2. Baptiștii Conservatori  3. Baptiștii Liberali ,  după cum le spune și numele cei din urma au o doctrina liberală, libertină care se îndepartează foarte mult de credința baptistă tradițională (originala) și se afla in opoziție totală cu baptiștii fundamentaliști care nu-i recunosc pe liberali  și nu intrețin nici un fel de relație de colaboare cu aceștia. 
In schimb baptiștii liberali de culoare  din SUA au frați buni în România în tabăra progresiștilor ortodocși, care au salutat cu entuziasm alegerea cuplului Biden & Harris la Casa Alba (vezi televiziunile pro sodomie Digi 24, Pro TV etc.).  Pe lânga biserica progresistă Kamala Harris frecventează periodic  și un lăcaș de cult hindus, ea simțindu-se înca  legata puternic și de religia strămoșească a mamei, mai menționează presa americană. 




.












luni, 25 ianuarie 2021

Imagini de la asaltul asupra Capitoliului din 6.01.2021

 La acest asalt au participat câteva mii de persoane  dintre care câteva sute au pătruns in interiorul clădirii  prin forță . Așa cum se poate observa și din acest reportaj filmat au participat atât creștini sustinători a lui Trump , cât și grupări  care practică violența pecum ANTIFA, BLM, organizații de extrema dreapta rasiste, pro arme etc.O parte din cei identificati că  au intrat in interiorul Capitoliului au fost ulterior arestați  Nu există nici un fel de dovezi care să ateste că aceștia ar fi fost înarmați și ar fi dorit să  asasineze mai mulți congresmeni cum în mod mincinos sa afirmat la unele televiziuni precum Digi 24 TV.

                                                                                                                                                                                                                                                                             


                                               

                                     Filmul evenimentelor realizat de "Washington  Post"