joi, 29 februarie 2024

De ce cred că pastorul Vladimir Pustan nu mai urmează o doctrină penticostală

Dan Bercian (de la Radio Unison ) este un foarte bun observator al vieții religioase din bisericile neoprotestante din Romania și cu siguranță nu putea să-i scape cazul mult mediatizat al pastorului Vladimir Pustan . 
In  clipul care urmează Dan Bercian evidentează aplecarea pastorului spre ecumenism manifestată în ultimii 11 ani în special spre catolicism și ortodoxie. Numai un om naiv și imatur spiritual nu poate să vadă că pastorul Pustan a părăsit de mult timp doctrina penticostală clasică în favoarea unei interpretări proprii mai  libertine a Scripturii, altfel spus a adoptat un creștinism libertin, o abordare specifică bisericilor independente rupte de un cult (Renovațio, Harvest). 
Ceva totuși exagerează Dan Bercian în analiza sa afirmația că  Biserica Catolică ar dori să pună stăpânire pe bisericile protestante aducându-le din nou sub dominația lor.  S-au dus demult vechile concepte medievale de dominație a catolicismului asupra creștinismului , acum Biserica Catolică a alunecat  în direcția opusă, ecumenismul fără limite, inclusiv infrațirea cu religii necreștine. Rămîne surprinzătoare totuși naivitatea extremă a "pustaneilor"  a penticostalilor care și-au  făcut un idol din pastorul Pustan în care continuă să creadă orbește.. 




 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu