vineri, 23 august 2024

Pocăiții cu numele - pocăiții lu pește

 


Pocainta nu se limiteaza la apartenenta la un cult neoprotestant sau alta  confesiune. In principiu pocaitii sunt cei care au iesit din lume si si-au dedicat viata lui Hristos , asta nu echivaleaza cu insusirea unei doctrine protestante gen justificare prin credinta. Multi neoprotestanti se ascund in spatele acesei doctrine si spun " eu sunt mantuit prin credinta si nu prin fapte, faptele nu conteaza". 

Sunt biserici neoprotestante unde trece anul si nu se predica odata din Epistolele lui Iacov,  predicatorii din acele biserici sunt pocaiti doar cu numele si roadele se vad la enoriasii lor.

Un crestin pocait cu adevarat iubeste Scriptura, Noul Testament in intregime nu doar versetute preferate si altele ignorate. Un pocait adevarat are pe langa credinta si fapte si dragoste pentru semeni.

                                                              


Pocaitu lu Peste 

Am avut recent o experienta șocantă cu un fals pocait, am apelat zilele trecute la un taxi pentru ca aveam o problema la picior nu putem merge pe jos la spital. Cand am ajuns la destinatie "ceasul " taximetrului arata o valoare dar soferul a cerut aproape dublul sumei, motivand ca atat este cursa minima. Exista acest obicei la taximetristi in acest oras sa ceara o suma de bani fixata de ei dupa bunul plac pe care o numesc taxa minima. Primaria nu o recunoaste si atunci cand am discutat cu primarul despre acest subiect mi-a spus ca orice este in afara sumei aratate de aparatul de taxat este ilegal.

 Cand i-am spus soferului ca-i ofer cat arata ceasul sa enervat , a zis  sa cobor din masina si niciodata sa nu mai apelez la el. Ceea ce ma intrigat insa a fost faptul ca tanarul sofer a avut tot timpul radioul pornit pe Vocea Evangheliei, deci era neoprotestant . El asculta un post al pocaitilor dar se comporta ca lumea , nici o deosebire intre unii si altii , aceiasi lacomie de bani, incorectitudine, mitocanie .

 Si ce e mai trist nu este un caz izolat sunt multi , poate jumatate sau poate chiar majoritatea dintre neoprotestanti care se comporta in acest mod, pocaiti doar cu numele. Liderii ar face bine sa ia seama , desi in ultima vreme au aparut tot felul de "biserici cluburi" de la care nu prea ne putem astepta la nimic bun.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu