vineri, 26 aprilie 2024

Trezirea națiunii ? ?

 


Tony Berbece , Profides & company organizeaza si anul acesta o evanghlizare pe National Arena cu scopul declarat de "trezire a natiunii ". Nu stim sigur daca natiunea se va trezii printr-un eveniment organizat pe stadion unde participanti sunt majoritatea neoprotestanti carati cu autocare din toata tara dupa modelul PSD  doar asa ca sa aratam ca suntem multi , sa impresionam poporul. Amintidu-ne de evenimentul de anul trecut din acelasi loc unde au rasunat bateria de tobe si chitarile electrice , probabil zgomotul produs de instrumentele i-ar putea trezii pe unii  mai adormiti . 

Oricum nu e bine sa comentam prea mult pentru ca adeptii lui Tony au fost sfatuiti sa avertizeze pe eventualii "comentaci " ca comentariile neprietenoase ar putea fi considerate "defaimari" care ar fi viziunea celor de la Profides pacate  cu consecinte imprevizibile. Desi pe de alta parte un pastor baptist (critic a lui Tony)  afirma recent intr-un video ca a judeca nu e pacat decat in anumite situatii cand o faci in mod fatarnic , deci avem tot dreptul sa analizam critic comportamentul semenilor .

In fond nimeni nu se opune evenimentului in sine ci unii pot manifesta reticență față de metodele folosite , sa critici un stil muzical nu poate fi pacat. Pentru adeptii "inchinarii" moderniste orice instrument  folosit sau stil muzical (inclusiv pop rock) este considerat acceptabil, acesta pare a fi  de fapt secretul succesului Profides. Asi vrea sa adaug si o monstra din programul "Bisericii Profides"  deci cam cu asa ceva s-ar alege Romania in urma campaniei de pe National Atena. 

                                                     


Acum daca nu vor reusii sa trezeasca natiunea romana vor reusii cu siguranta sa mai stranga adepti pentru organizatia religioasa "Profides" acesta ar putea fi un alt scop asumat dar nedeclarat . 

Celor mai tineri asi dori sa le reamintesc ca evanghelizari pe stadioane au mai existat in Romania dupa Revolutie prin anii 1990 -1993  doar ca atunci erau organizate de Alianta Evanghelica cu participarea celor trei culte care o compun Baptist, Penticostal, Crestini dupa Evanghelie, cu evanghelisti celebrii de peste hotare precum Louis Palau din SUA si muzica crestina traditionala. 

Acum, daca nu sunt prezente televiziuni care sa transmita evenimentul foarte probabil va aveau un impact modest, limitat la audienta neoprotestanta de pe teren si de pe internet. 


.


  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu