sâmbătă, 13 aprilie 2024

Întâlnire a premierului României cu reprezentanții cultelor religioase

 


Miercuri, 10 aprilie a.c., a avut loc întâlnirea dintre prim-ministrul Guvernului României, domnul Ion-Marcel Ciolacu, reprezentanți ai statului român și cei ai cultelor religioase recunoscute din România.

În cadrul evenimentului, au fost abordate teme care privesc viața religioasă din România, precum și perspectivele consolidării parteneriatului dintre stat și culte.

Constituirea în ziua de luni, 2 octombrie 2023, la Palatul Victoria, a Comisiei de dialog dintre Stat și Culte, a avut consecințe imediate pozitive, inclusiv în plan legislativ, fiind adoptate o serie de acte normative promovate sau susținute de Guvernul României în vederea sprijinirii activității cultelor religioase în societate.

Astfel, Legea nr. 384/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 82/2001 privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unităţile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din România a introdus noi domenii de cooperare între Stat și Culte, precum sprijinirea asistenței sociale și medicale acreditate și licențiate a cultelor religioase sau sprijinirea instituțiilor media și a producțiilor audiovideo ale cultelor religioase.

În acest sens, întâlnirea cu doamna Simona Bucura-Oprescu, ministrul muncii și solidarității sociale, este o ocazie pentru a dezvolta cooperarea între Stat și Culte în domeniul asistenței sociale, în sprijinul categoriilor de persoane vulnerabile, iar oportunitățile prezentate de doamna secretar de stat Teodora Preoteasa, din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, ne oferă speranțe că dezvoltarea activităților sociale ale cultelor se va putea baza și în continuare, poate în mai mare măsură, pe fondurile europene.



.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu