vineri, 24 noiembrie 2023

Creștinism vs. islam - Religia dragostei versus religia urii

 


Creștinismul prin definiție este religia dragostei, Isus Hristos a venit pe Pâmant a propovaduit Evanghelia și în final a acceptat să fie răstignit și să moară  pe o cruce pentru păcatele omenirii. Evanghelia propovaduită de Hristos îndeamnă la dragoste și la fapte bune, Hristos sa opus evreilor care doreau să lupte împotriva ocupanților romani și ia  atentionat că : "Cine scoate sabia, de sabie va pieri"

Pe de altă parte islamul o religie inventată de un arab pe nume Mohamed în secolul VI  care s-a considerat "profet" chiar dacă pretinde că folosește unele citate din Scriptură este opus creștinismului , nu are nimic in comun cu acesta și îndeamnă la ură și ucidere a adversarilor numiți de ei "necredincioși" . Ca o dovadă sabia este înclusa în stema islamului.


Mohamed a spus : Allah urăște pe cei care nu accepta islamul .

Isus a spus : Dumnezeu iubește lumea intreaga și doreste ca toți sa fie mântuiți.

Mohamed a spus : Luptă cu toți pe calea lui Allah și ucide pe toți cei care nu cred în Allah.

Isus a spus : Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți .

Mohamed a spus : Mi s-a poruncit să lupt împotriva oamenilor până când aceștia mărturisesc că nu există alt  dumnezeu decât Allah și că Muhamad este mesagerul lui Allah

Isus a spus : Eu am venit sa caut si sa salvez pe cei pierduți.

Musulmanii care locuiesc în țări creștine încearcă să apere islamismul și crimele comise de adepții săi prin faptul că și creștinii au comis crime în trecut în numele religiei dând exemplul abuzurilor comise în timpul inchizitiei.  

Torturile și crimele comise de închiziția catolică în Evul Mediu între secolul XI și XVIII în Europa de vest au fost întradevar abominabile, însă ele au fost cauzate de îndepărtarea Bisericii Catolice  de valorile creștine autentice și de Sfânta Scriptură. Catolicismul medieval fiind de fapt un pseudo creștinism inventat de clerul catolic și impus cu forța tuturor cetațenilor  de religie catolica din Europa.

Argumentul musulmanilor care compara crimele inchiziției sau cruciadele din Evul Mediu cu cele comise de islamiști de-a lungul timpului sunt false pentru ca ele  se refera exlusiv la Cultul Catolic și nu la creștinism în ansablu a căror valori au rămas  neschimate  Scriptura a rămas aceiași. Numai Biserica Catolica a practicat aceasta forma de  închiziție într-o perioadă considerată "întunecată și salbatecă " din istoria omenirii. 

E lipsit de logică și bun simț să compari ce au făcut unii crestini (în numele religiei) cu sute de ani in urma, cu ce fac musulmanii în prezent .

 Se știe că in tările creștine decapitarea nu mai există ca pedeapsă de vreo două secole, în timp ce musulmanii o aplică și în prezent, în urma cu 2 ani un profesor francez a fost ucis în stradă prin decapitare de către un musulman fanatic în Franța, pe motive religioase. Recent în masacrul din Israel musulmani au ucis 1200 de civili israelieni nevinovați , pe unii inclusiv copii prin decapitare, acești musulmani au rămas la nivelul de sălbăticiei din Evul Mediu. Indiscutabil religia are un rol major in determinarea de a fi un om bun, uman, civilizat sau o fiară sălbatică. 

Creștinismul este singura religie care vine de la Dumnezeu prin Isus Hristos , Dumnezeu este expresia bunătății și dreptații a Luminii spirituale în timp ce Satana și slujitorii săi sunt expresia urii, răutatii și întunericului .

Pe de alta parte nu toate formele de creștinism sunt după Scripturi , există și creștinism formal in care contează doar tradiția sau secte inventate de diverși fași profeți care au indus învațături noi străine de creștinismul autentic propovăduit de Hristos și apostoli.

Musulmanii pretind cu islamul este religia păcii, ca îndeamnă numai la lucruri bune, dacă ar fi așa nu ar genera atîta violența .

                                          



.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu