miercuri, 18 septembrie 2024

Preotul Daniel Avram de la Oastea Domnului demolează tradiția ortodoxă



Dansul este păcat . Unde sunteți libertinilor  care susțineți dansul dacă și un popă ortodox spune că dansul este păcat 


       Biserica lui Dumnezeu este pretutindeni - acolo unde doi sau trei se adună în numele lui Hristos 

                                                  


sâmbătă, 14 septembrie 2024

Botez într-o fântână arteziană din Cluj - E corect ?

 



Pe facebook a apărut recent o postare care prezintă un botez neoprotestant în centrul orașului Cluj într-o fântana arteziana . A fost o persoana "botezată" și în jurul fântânii cațiva tineri care aplaudau . Un caz tipic de teribiliști aparținand probabil unui grup religios nonconfesional (care nu aparțin de nici un cult) care nu dețin o clădire a bisericii se aduna într-un spațiu închiriat și care  s-au gandit să aplice versetul din Noul Testament "Uite apa ce mă impiedecă să fiu botezat" . Găsim pe internet o mulțime de imagini și video-uri scurte cu botezuri în diverse lacuri, rauri etc. din afara localităților, în majoritatea cazurilor  este vorba de penticostali români sau romi (țigani) care probabil nu dețin o biserică cu un spațiu amenajat pentru botez. Spre deosebire de baptiști care au în lacașul de cult un baptistier în spatele anvonului, penticostalii nu dețin un astfel de baptistier la vedere, ci fie este plasat ascuns sub pardoseala și descoperit numai  la botez fie se improvizează o vană gonflabila care se instalează în ziua botezului .

Aparent acest gen de botezuri improvizate pe unde se nimerește nu sunt  categoric impotriva textului Scripturii fiind practicat în primul secol doar că atunci creștinii fiind in ilegalitate, prigoniți de autorități nu aveau un  lăcaș de cult legal dotat cu baptistier, însă acum există cu totul alte condiții . 

Se pare totuși că unii privesc cu multă  lejeritate actul botezului deși botezul nu este un lucru banal ci un act deosebit de aceea ar trebui să i se acorde o importanță pe măsura, si din acest motiv  ideal ar fi să se efectueze în lăcașul de cult intr-un loc special amenajat și oficiat de către un pastor acreditat. Asta cu atât mai mult cu cât actul este de obicei fotografiat sau filmat și rămane ca o amintire veșnica în viața fiecarul creștin. Fiind un act sacru ar trebui sa fie tratat ca atare și nu ca pe ceva banal, improvizat , o baie în piscină sau fântana arteziană ! Urmăriți acest scurt video și trageți singuri concluziile.

                                                               


 

marți, 3 septembrie 2024

Discursul D-lui Cristian Terhes in urma desemnarii sale ca candidat din partea PNCR pentru functia de presedinte al Romaniei

 Cristian Terheș a obținut acordul  comitetului de conducere al Partidului  Național Conservator Român pentru a putea candida la funcția de președinte al României duminecă 1 septembrie.  

                                                   


Vezi și  https://crestinul-azi.blogspot.com/2024/09/alianta-pentru-renasterea-nationala.html

duminică, 1 septembrie 2024

Alianța pentru Renașterea Națională a fuzionat cu Partidul Național Conservator Român și Alianța Dreaptă

 


ARN partidul inființat de neoprotestanți la inițiativa avocatului  Peter Costea după mai multe tentative nereușite de a intra în Parlamentul de la București dar și în Parlamentul European a decis să fuzioneze prin absorbție cu Partidului Național Conservator Român condus de europarlamentarul Cristian Terheș. Practic ARN nu va mai funcționa ca partid independent ci va adera complet la PNCR și cu asta se va încheia tentativa neoprotestanților de a avea un partid al lor.

 Eșecul s-a datorat faptului că neoprotestanții cu un procent de aproximativ  5% votanți nu contează în politica româneasca decât într-o măsura foarte mică.

 Pe de altă parte partidul lui Terheș nu are șanse mari să intre în parlament de unul singur. Alianța este posibilă deoarece toate aceste partide au viziuni asemanatoare preponderent conservatoare. 

Congresul de fuziune a avut loc în data de 1 septembrie, tot atunci sa aprobat si candidatura lui Cristi Terhes  la funcția de președinte al României. Pentru a putea participa la alegeri Cristian Terhes are nevoie acum să strânga 200 000 de semnaturi de susținere obligatorii pentru orice candidat .