marți, 1 noiembrie 2022

Sa deschis o biserică pentru "pruncii spirituali avortați de alte biserici".

 

                                                                    foto Vocea Crestinilor 

Luna aceasta la Oradea sa inaugurat biserica Sf. Treime , face parte din rețeaua de biserici condusă de pastorul V. Pustan . Saitul Vocea Creștinilor , care se pare nu este străin de  rețeaua lui V. Pustan anunță că biserica care se întrunește într-o sală cât un stadion s-ar comupune inclusiv din "prunci spirituali avortați prea ușor de alte biserici " 

 Dar ce ar putea  înseamna de fapt această metaforă  "prunci spirituali avortați de alte biserici " ?  ar putea să fie vorba de persoane care au fost membrii în alte biserici și care au fost excluși din biserică pentru abateri disciplinare sau de altă natură. Este doar o presupunere, dar poate fi cât se poate de reală  având în vedere că biserica   Sf. Treime din Beiuș în care "boss" este pastorul Pustan are o politică liberală, permite inclusiv căsătoria cu persoane de religie ortodoxă. 

În general bisericile independente (nondeniminaționale) au un regulament mult mai permisiv, inclusiv lipsa regulei de excludere din biserică pentru cădere în păcat , sau excludere doar în cazuri excepționale  și primirea cu brațele deschise a celor excluși din alte biserici. Deci începem să ințelegem motivul pentru care bisericile independente atrag ca un magnet.

Dar să fie un număr atât de mare de persoane  excluse din biserici  în Oradea ? puțin probabil . Ar putea să fie  mai degrabă ceva combinat : excluși,  respinși de bisericile de pocaiți și fani Pustan, împreună.

.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu