joi, 3 noiembrie 2022

Tony Berbece declară război total "legalismului"




Pastorul Tony Berbece devenit mare erou și vedetă la Romania TV în urma Marșului pentru apărarea credinței , a lansat recent un discurs distribuit ulterior pe facebook, în care se lansează într-o demascare furibundă a legalismului. A făcut exact la fel și pastorul Cristian Barbosu în anii trecuți  după ce sa întors de la studii teologice din SUA unde a frecventat cercuri teologice liberale Rick Warren & company. Este ceva tipic pentru pastorii care mușcă din mărul otrăvit al teologiei  liberale să declare razboi așa zisului legalism, reprezentat de rochii lungi la femei, batic, pantaloni, muzica decentă nu "contemporană" etc. Pastorul Tony Berbece a fost penticostal dar a părăsit cultul după absolvirea institutului teologic pentru a-și înființa o biserică proprie nondenominaționala , cu închinare "contemporană " liberă de "legalism". 

Un scurt fragment din pledoaria sa luteranistă în care afurisește faptele , "în iad se vor duce femeile cu batic, care le-au urât pe cele fără batic". Tony reinventeză creștinismul cu masca liberală, și de admiratori nu duce lipsă. 

Predicați înfrânarea, dar și trăiți-o, pentru că de predicatori cu bârne în ochi, dar care văd peste tot paie ne-am săturat. Cum adineaori s-a trezit să judece femeile dintr-o Biserică o tânără care la profil avea o poza cu buricul gol si “buze de rață”. Nu va lăsați înșelați, adesea lupii aceștia vin să propovăduiască o mântuire prin fapte religioase tocmai pentru a vă face să uitați de harul lui Hristos. Fiți decenți, fiți înfrânați, însă nu faceți din creștinism o religie a mântuirii prin fapte care izbesc ochii, în iad vor fi multe femei cu batic care le-au urât pe cele care n-au avut, în iad vor fi mulți predicatori care au predicat legalismul, dar ei au fost libertini.

De când au aparut bisericile independente se lărgește Calea Domnului pe zi ce trece.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu