vineri, 4 august 2023

De ce pastorii nu predica din Ev. dupa Matei 19:24 ?

Intr-un podcast desfasaurat recent  intre trei pastori penticostali avand ca subiect "Vor intra bogatii in imparatia cerurilor ?"  pastorii se straduiau sa "nege" afirmatia lui Isus referitor la bogati aducand argumente din Vechiul Testament unde oameni foarte bogati precum Avram erau considerati placuti lui Dumnezeu. Acestia comit o eroare regretabila culegand din toata biblia  versetele convebile. Crestinismul si iudaismul chiar daca au radacini comune nu sunt identice , crestinismul isi are baza doctrinara in Noul Testament, Vechiul Testament poate fi citat in masura in care nu este in contradictie cu textul din Noul Testament, spre exemplu legea iudaica, sabatul  dar nu numai.

In Noul Testament apar invataturi noi care nu coincid cu cele iudaice printre acestea sunt unele care pun un accent pe fapte precum Matei 25:31-46  dar si Matei 29:24 unde inbogatirea este considerata un element negativ pentru ca presupune lacomie, avarism considerate pacate in NT. Isus Hristos pe de alta parte îi spune bogatului care intreba ce sa faca ca sa fie mantuit  "Vinde tot ce ai si da la saraci , apoi urmeaza-ma." 

Cei care au trecut prin experienta mortii clinice si au revenit la viata au marturisit ca "in lumea de dincolo"  au fost chestionati  si cu privire de fapte . 

Pastorii neoprotestanti evita sa predice din Matei 19:24 pentru ca acest verset nu corespunde nici cu doctrina protestanta care spune ca nu conteaza pentru mantuire nici faptele, nici bogatia, nici pacatele ci doar credinta. Si nu corespunde nici cu interesele unui pastor care este platit de membrii bisericii. Pentru ca bisericile neoprotestante refuza ajutorul financiar de la stat (pe motiv ca biserica este separata de stat) membrii bisericii platesc prin donatii benevole salariile pastorilor plus toate cheltuielile bisericii . 

In consecinta se considera ca biserica are nevoie de cat mai multi oameni bogati care sa doneze sume substantiale pentru salariile lor si bugetul bisericii . Bisericile se bazeaza pe oamenii bogati nu pe cei saraci care nu contribuie cu donatii, si care nu sunt prea bine vazuti de lideri in multe biserici. 

Deci pastorii nu au cum sa predice Evanghelia asa cum a propovaduito Hristos, pentru ca in orgoliul lor de a nu accepta bani de la stat ca celelate culte (in plus ca direct de la biserica ar putea primii un  salariu mai mare), prefera sa nu spuna ce a spus Hristos ca bogatii ar putea sa nu ajunga in cer ci exact invers sa combata aceasta invatatura invocand Vechiul Testament . 

In concluzie daca vrei sa stii adevarul singurul reper trebuie sa fie Biblia respectiv Noul Testament si nimic altceva . Si sa nu asteptati ca pastorii sau preotii sa predice ca bogatii nu vor ajunge in cer, ca nu au nici un interes sa o faca. 


.

.


.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu