marți, 6 iunie 2023

După 50 de ani: Evanghelizare cu Franklin Graham în Seul, Coreea

 

 Sursa foto :  Franklin Graham facebook


Unicitatea Coreei

Este un mesaj pe care Franklin Graham l-a adus înapoi poporului coreean.
„Nu există nicio națiune în lume care să semene cu Coreea, dar toți banii și toată tehnologia nu umple vidul care există în inima omului”, a împărtășit el în timpul unei conferințe de presă la Seul.
„Oamenii caută și nici măcar nu știu ce caută, dar ceva lipsește… Doar Dumnezeu poate umple acel vid. Așa că am venit să predic doar un mesaj simplu despre dragostea lui Dumnezeu pentru poporul coreean și vreau ca poporul coreean să știe cum poate avea o relație personală cu Dumnezeu prin credința în Fiul Său, Isus Hristos.”
„Coreea a fost o țară predominant budistă, cu o puternică influență budistă în cadrul înaltei societății, al guvernului și al clasei politice. Cu toate acestea, după evanghelizare de acum 50 de ani, oamenii au început să vadă impactul pozitiv și beneficiile creștinismului. A existat o mobilizare puternică a credincioșilor, iar biserica a devenit o forță majoră, peste 10% din populație fiind creștină, inclusiv mulți dintre liderii noștri din politică, afaceri și mediul academic. Oamenilor nu le este rușine de Evanghelie.”

                                                               Sursa foto : Franklin Graham facebook


Moștenirea spirituală a coreenilor

Kim a împărtășit că mesajul lui Graham adresat coreenilor în acea zi din 1973 a creat o moștenire spirituală care a persistat de-a lungul generațiilor în această națiune.

„Au fost înființate școli biblice și seminarii. S-a pus accentul pe o puternică predare a Bibliei și pe formarea ucenicilor. Și fiecare biserică a vrut să fie o biserică de extindere a misiunii. Astăzi, Coreea de Sud trimite mai mulți misionari decât orice altă țară, cu excepția Statelor Unite. Numai biserica noastră a construit 30 de biserici în Mongolia începând cu 1973”, a spus el.

„În același timp, etica pe care creștinismul îi învață pe oameni – să muncească din greu, să fie cinstiți și să fie smeriți – cred că a influențat dramatic forța de muncă coreeană, iar economia noastră a crescut foarte rapid. Este un miracol.”

Billy Graham a spus-o cel mai bine: „Adevărata poveste a evanghelizărilor nu se află în marile coruri, în miile de participanți, nici în sutele de solicitanți care sunt consiliați. Adevărata poveste este în schimbările care au avut loc în inimile și viețile oamenilor.”

Sursa: CBN News

                                                                      Sursa Fox news 

Rev. Franklin Graham impreuna cu Dr. Billy Kim, care a servit ca interpret pentru tatăl său, Billy Graham, în urmă cu 50 de ani. Kim este președintele Companiei de Radiodifuziune din Orientul Îndepărtat - Coreea, fost președinte al Alianței Mondiale Baptiste și fost pastor al Bisericii Baptiste Centrale Suwon din Coreea. (Asociația evanghelistică Billy Graham)

                   .


                                                           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu