miercuri, 14 aprilie 2021

Ortodocsii și catolicii vor fi mântuiți ? dar neoprotestanții ?

                                                                              


Cu ani in urma ma aflam  intr-o excursie in munti cu un grup de tineri neoprotestanti,  majoritatea penticostali si la un moment dat ne-am intalnit cu un doua calugarite care calatoreau in aceiasi directie,  o fata din grup a spus prietenei sale " degeaba sunt imbracate astea in negru ca tot in iad se vor duce". Nu erau singurele care gandeau asa, multi din acel grup credeau la fel,chiar si eu credeam la inceput ca doar pocaitii adica neoprotestantii sunt mantuiti, ceilalti nu, aici te duce indoctrinarea...Dupa un timp insa mi-am schimbat parerea, in primul rand o intelegere mai profunda a Scriptuirii, in al doilea rand contactul cu alte confesiuni si nu in ultimul rand o marturie aparuta pe internet cu o tanara de 18 ani, care marturisea ca Dumnezeu ia iesit in cale si a duso in cer printr-o moarte clinica care a durat cateva ore (desi nu avea absolut nici o boala) sufletul ei a vazut cerul si judecata celor care ajung acolo dar si suferinta celor despartiti de Dumnezeu. Ma surprins la inceput pentru ca fata era de religie greco-catolica, iar eu aveam atunci prejudecatile mele ca doar pocaitii (neoprotestantii) ajung in cer , doar pe ei îi iubeste Dumnezeu, dar m-am inselat. Dumnezeu îi iubeste pe toti oamenii si mai ales pe toti crestinii care cred in Hristos si fac voia lui , El nu are o confesiune preferata, El este deasupra confesiunilor inventate de oameni, pentru El conteaza credinta si trairea dupa voia Sa. In cer vor fi oameni de toate confesiunile crestine , in iad la fel. 

Desigur ca nu numai neoprotestantii au prejudecati eronate  in aceasta privinta, si la ortodocsi se manifesta intens astfel de prejudecati, sunt preoti fanatici care în invata pe oameni ca religia lor este singura adevarata, ca "Hristos a fost ortodox" ( aberatii halucinante Hristos a fost evreu de religie iudaica) si ca doar cei ce apartin de Biserica seculara  pot fi mantuiti , nu exista mantuire in afara Bisericii. Care Biserica pentru ca Biserica primara nu este aceiasi cu cea ortodoxa sau catolica  care si-au definitivat doctrina  in timpul împ. Constantin.

Adevarul este ca Dumnezeu nu tine cont de confesiunea crestina din care facem parte ci exclusiv in ce masura implinim ce scrie in Scripturi, in Noul Testament, aceasta este etalunul dupa care se va face judecata nu dupa doctrina cultelor inventate de oameni, cum cred unii.

Bine , vor spune unii si atunci ce rost mai are sa le spunem oamenilor sa se pocaiasca si sa-i invitam in biserici evanghelice ? Are rost pentru ca pocainta e poruncita de Dumnezeu ca o conditie a mantuirii , in bisericile evanghelice Scriptura se propovaduieste mult mai riguros si  pe intelsul fiecaruia . Se cere o conduita morala, spirituala mult mai riguroasa in acord cu Scriptura, se practica o forma de crestinism mai aproape de cerintele Evangheliei . In consecinta si șansa de a fi mantuit la finalul vietii  fiind membru intr-o biserica evanghelica este mult mai mare comparativ cu biserici seculare unde numarul celor ce vor ajunge in cer cu cei mantuiti  va fi (probabil) mult mai mic. 

                     Marturia video a Cristinei fata care a fost dusa de Dumnezeu in cer 

                            https://viataeterna.wordpress.com/marturii-video/


.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu