marți, 18 iulie 2023

Blesteme și injurături penticostale

 




Cand un penticostal se manie pe cineva si  doreste ca pedeapsa lui Dumnezeu sa îl loveasca atunci spune  "Mustra-te Domnul" sau "Mustra-te Domnul cat poate de aspru".... Sa folosesti expresia "Mustrate Domnul" e dovada a unei uri interioare, dovedeste ca esti stapanit de resentimente, rautate, neiertare si nu de Duhul lui Dumnzeu care este dragoste neconditionata , bunatate facere de bine
. Si asta in ciuda faptului ca penticostalii si carismaicii se lauda cat e ziua de lunga ca ei sunt botezati cu Duhul Sfant, deci plin de Duhul ,nu ca altii.  

Am trait destul de mult timp printre penticostali, exista printre ei oameni onesti , crestini adevarati dar sunt si  multi firesti, lumesti care in ciuda aparentelor nu se comporta diferit de cei din lume. Cei mai rai dintre ei sunt deseori cei nascuti si crescuti in familii de neoprotestanti, carora li sa bagat de mici in cap niste clisee , de genul "suntem copii Domnului singurii crestini de pe lumea asta, pe cei care sunt ca noi îi iubim pe ceilați îi urâm"

La fel ca la ortodocsi " noi suntem singura biserica crestina, ceilati sunt toti eretici  să piară ereticii " ambelele extreme au fost bine spalate pe creier pana ce au devenit niste fanatici in  religia lor. 

Ramane o mare problema rautatea si ipocrizia la unii neoprotestanti, si asta din cauza ca niciodata nu s-au pocait cu adevarat si nu au experimentat in mod real nasterea din nou si nu manifesta roada Duhului  Sfant.

Fanaticii dogmatici, "spalatii pe creier" ma vor judeca ca vorbesc de rau calea pocaintei . Fals, asa cum a afirmat de fiecare data  pocainta este singura cale agreata de Dumnezeu dar pocainta reala nu inchipuita, deghizata in loial slujitor al cultului X si daca comentezi critic anumite aspecte  ce se intampla in mediul nostru apare mania si "injuraturile pocaiasti".  

Dupa ce m-am converit cu multi ani in urma am fost contrariat de o "ciudatenie"  un tanar  umbla din biserica in biserica si predica de la anvon  Pocainta pocaitilor. La inceput nu prea intelegeam sensul demersului său dar mai tarziu am realizat cata dreptate avea acel tanar  si cat de multi aveau nevoie cei numiti "pocaiti" de o pocainta reala.


                     Vezi si Galagie sau Har ?            


                                                    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu