sâmbătă, 3 iunie 2023

Conferința Vertical - un ghiveci multicofesional

 



Canalul youtube "Vocea Crestinilor" cu sediul in Austria si-a facut un obicetiv din a aduna laolalta pe toti romanii neoprotestanti din Europa intr-un ghiveci multiconfesional. Denominatiunea nonconfesionala Harvest infiintata de pastorul Cristian Barbosu iese din nou in evidenta si cu sprijinul lui Ciprian intr-o conferinta pentru pastori pe tema relationarii cu tinerii problematici din biserici. Pastorul Barbosu el insasi cu un istoric "rebel" care a iesit din cultul baptist pentru a-si crea o grupare crestina moderna dupa model american, pe principii libertine.  A ademenit in primii ani de activitate tineri din toate cultele dar mai ales de la baptisti si i-a "teleportat"  la Harvest , termenul  "verical" fiind imprumutat tot de cultul mama de peste ocean. Ultima isprava de rasunet de la Harvest-ul aradean  fiind iniatiativa de a prezenta campionatul mondial de fotbal pe ecranul mare din biserica. Totul pentru a atrage oameni cu orice pret in "biserica" care dupa atatea inovatii .....


Cu toate aceste sunt pastori precum Samy Tutac care participa cu entuziasm la conferinta organizata de Barbosu, ceea ce ne face sa presupunem  ca si biserica baptista "Providenta" din Timisoara, doreste sa invete din experienta de "succes"  de la Harvest pentru a cucerii tineretul folosind toate metodele posibile după cum ne-a invatat  Rick Warren, cel care a introdus rock-ul in bisericile americane.

Pentru "sefu" de la "Vocea Crestinilor" nu exista biserici conservatoare si libertine, culte baptiste, penticostale sau nonconfesionale , el incearca sa faca un ghiveci din toate , sustinerea financiara este tot ce conteaza. Si pana acum a avut succes adunand pastori si zeci de mii de admiratori la programele sale iar afacerea pare sa progreseze.

Vezi și Proorocul ghicitor 

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu