miercuri, 12 aprilie 2023

Răpirea Bisericii - un subiect delicat pentru unii, mult așteptat pentru alții

 



Un subiect intens discutat în ultima perioadă mai ales în mediul online este Răpirea Bisericii lui Hristos. Majoritatea cultelor creștine cred teoretic în Răpirea Bisericii  însă doar câteva discută în mod intens acest subiect. La ortodocși mai mult  unele saituri fundamentaliste  abordează acest subiect din perspectiva proprie , la catoloci probabil și mai puțin de atât . Neoprotestanții majoritatea au în doctrina Răpirea Bisericii și învierea fizică a morților, dar practic în bisericile baptiste spre exemplu ,destul de rar  se predică acest subiect (cu mici excepții) , cei mai entuziaști propovaduitori ai Răpirii sunt penticostalii cu puzderia de "profeți" și adventiștii .

Răpirea Bisericii cuplată cu subiectul învierii morților  despre care se spune ca vor învia și vor ieși din morminte naște pentru orice om rațional o mulțime de întrebări. 

                                               



Este ușor să afirmi, că "mortii , cei considerați vrednici (sau ce a mai rămas din ei - unii doar cenușa) vor învia și iși vor lua zborul spre cer" .  Sau  în alte variante "vor fi trasformați , vor primi un trup de slavă și se vor înălța la cer"...dar....
Dacă judecăm lucrurile rațional însa aceasta ar însemna suspendarea legilor fizicii prin intevenție divină ceea ce nu sa mai intâmplat la o astfel de scară  de când este omul pe Pământ. La asta probabil nu se gândește nimeni dintre cei entuziasmați  care se visează ființe cerești peste noapte. 

O altă intrebare ce-i frământa pe unii ar fi referitoare la cum se va face selecția între cei ce vor fi luați și cei care vor fi lăsați . Circulă pe facebook spre exemplu, o profeție penticostală care spune că femeile care nu poartă batic vor râmâne pe Pământ la răpire.  

Mărturiile persoanelor care au trecut prin moarte clinică și au văzut raiul sau iadul iar unii au asistat la judecata celor trecuți la cele veșnice ne arată că atunci fiecare persoană și-a revăzut  întrega viață și a fost evaluata individual de Hristos care a decis  care va intra în rai și care nu . În cazul Răpirii cum va fii ? Vor fi răpiti doar cei sfinți  sau și alții ? Biblia nu ne dă răspuns la această întrebare. Unii au dus o viață de "sfinți" , alții mai cad se ridică și tot așa și aceștia sunt probabil majoritatea, vor fi și aceștia considerați ca fiind "Biserica" la Răpire  sau nu ? Un teolog bun ar răspunde probabil cu da, dar cu un semn de întrebare , cel ce decide este Hristos. 

Și ar putea întreba unii...de ce ar mai fi necesar și o înviere a trupurilor "putrezite" din moment ce sufletul omului oricum părăseste trupul când trece la cele veșnice și merge fie în rai fie în iad după cum și-a trăit viața iar acolo va primi un trup ceresc dacă ajunge in rai. 

Foarte probabil Răpiriea Bisericii și învierea trupurilor celor morți  ar trebui să fie așteptată în primul rând de cei care nu cred că sufletul omului este nemuritor (precum adventiștii) și iși pun toata baza în trupul fizic care oricum nu poate fi etern fiind materie și  carnea este supusă distrugerii . Dar cu siguranță sfinții sau cei care se consideră sfinți sunt cei ce visează cel mai intens Răpirea care-i va duce în cer  înspre nemurire, cum spune și cântarea ....

                                                    


                                               


                                                  

                                                     



.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu