duminică, 5 martie 2023

Când Religia ia locul lui Dumnezeu

 


În unele religii precum cea ortodoxă religia respectiv cultul (confesiunea) ocupă locul central . În religia ortodoxă biserica ca instituție ocupă primul loc în dogma confesiunii, chiar și înaintea Scripturii . Ei confunda  cultul propriu cu Biserica lui Hristos care este una universală compusă din toți oamenii indiferent de naționalitate, rasă, de pe întreg pământul  care  cred în Hristos și și-au dedicat viața Lui.

În mediul ortodox românesc sa dezvoltat in ultimul timp o aripă "extremistă" care proclamă religia ortodoxă ca unica biserică creștină , ei negănd în primul rând cultele   neo/protestante  sau chiar toate cultele creștine .  Unii din aceștia au format grupuri pe saiturile de socilalizare unde iși manifestă ostilitatea sau chiar ura pentru cei care o credință diferită de a lor.

 Câteva  din acestea deliruri ale unor fanatici constituti in grupuri pe tik-tok pot fi vizionate în video-urile de mai jos.

                                                                   

     


                                                                   


In cel de al doilea video un preot ortodox comite pacatul despre care Scriptura ne spune ca nu se iarta niciodata hula impotriva Duhului Sfant Matei 12:31-32 , Marcu 3:30 ) afirmand ca duhul care se manifesta la pocaiti/ neoprotestanti   este de la diavol .  

Unii care se pretind creștini dar nu respectă noțiuni elementare din creștinism  fiind  orbiți de  orgolii, ură, mândrie nu ințeleg că nu mai trăim în evul mediu cu o singură biserică de stat ci fiecare are dreptul la conștiință, și de a alege ce să creadă , de a urma confesiunea pe care el/ea o consideră corectă și dreaptă și nu un cult oficial impus de stat sau de oricine altcineva.

Nu putem să negăm deasemeni existența unor adepți ai cultelor neoprotestante care ironizează unele practici ale cultului ortodox precum închinarea la moaște, pe saiturile de socializare . Aceștia nu ar trebui să uite că "cine seamănă vânt culege furtună", dacă îi provocați pe ortodocșii orgoloși   ironizându-i creați probleme la nivel de relații interconfesionale, nu așa se propovăduiește Evanghelia . 

Nu fiți ridicoli nu se poticneste divinitatea de închinarea la icoane care reprezintă sfinti , chiar dacă cultul sfinților nu este Scriptural . Exprimați-vă civilizat și nu fiți agresivi față de alții care nu au aceleași convingeri religioase ca și voi altfel vă compromiteți singuri si starniti isteria religioasa a "adversarului".



.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu